Hatay Valisi Lekesiz: Maden işçileri yemek yedikleri sırada teröristler taciz ateşi açmış

Hatay'da bir maden ocağını basan teröristlerle özel güvenlik görevlileri arasında çıkan çatışmada ocaktaki 1 özel güvenlik görevlisinin hayatını kaybe

Hatay'da bir maden ocağını basan teröristlerle özel güvenlik görevlileri arasında çıkan çatışmada ocaktaki 1 özel güvenlik görevlisinin hayatını kaybetti; 1 özel güvenlik görevlisi de ağır yaralandı. Çatışmada, 1 terörist de öldürüldü.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, teröristler tarafından maden ocağına düzenlenen saldırıda yaralanan özel güvenlik görevlisini ziyaret etti.

Vali Lekesiz, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"29 Mayıs 2010 Cumartesi günü saat 19.30 sıralarında Hatay ili merkez Kisecik kırsalında Eti Krom Tesisleri Akkom A.Ş'de 32 işçi yemek yedikleri sırada teröristlerin taciz ateşi açılmış. İlk açılan ateş sırasında bir özel güvenlik görevlisi şehit düşmüş, bir özel güvenlik görevlisi de yaralanmış. Açılan karşı ateşte de 1 terörist ölü olarak ele geçirildi. Etkisiz hala getirildi. Yaralı olan güvenlik görevlisi Antakya Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Şu anda ameliyatı devam etmektedir. Buna karşılık operasyonlar devam etmektedir."