Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Akınoğlu: Metro projesi üniversite arazisini parçalamayı hedefliyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin üzerinde çalıştığı metro projesinin üniversite arazilerin

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin üzerinde çalıştığı metro projesinin üniversite arazilerini parçalamayı hedeflediğini savundu.

Akınoğlu, "Bu proje metro projesi değil, üniversite arazilerine el koyma projesidir." ifadesini kullandı.

Uzun zamandır gündemde olan, 14 yılda 14 kilometresi ancak tamamlanabilen ve yaklaşık 1 milyar dolara mal olan Adana metrosunun yeni güzergâhına üniversiteden tepki geldi. Turgut Özal Bulvarı Ruh Sağlığı Hastanesi'nden Yüreğir Akıncılar İstasyonu'na kadar yapılan metronun, İkinci etap üniversite çalışması ise 9.3 kilometreden oluşacak. Yıl sonuna kadar başlatılması düşünülen projeye ÇÜ Rektörü Alper Akınoğlu, tepki gösterdi.

Akınoğlu, "14 kilometreyi 14 yılda yapan zihniyet, 9 kilometrenin açılışını 10 yılda ancak yapar. Üniversite arazilerini bölme projesine karşıyız. Proje kapsamında yapılması düşünülen metro, Ziraat Fakültesi Uygulama ve Araştırma Çiftliği'nin içinden geçiyor. Burada onlarca TÜBİTAK projesi uygulanıyor. Adanalıların yoğun olarak yaşadığı bölgelere metro hizmeti götürülmeli." diye konuştu.

Metro güzergahının üniversite öğrencilerine de yararı olmayacağını kaydeden Akınoğlu, "Üniversite ile oturup konuşulmadan hazırlanan bu projeye karşıyız. Yapılacak bu yatırım israf olacaktır." şeklinde konuştu.

Adana'nın betonlaşmayan tek güzelliğinin üniversite arazisi olduğunu kaydeden Akınoğlu, "Benim görev sürem yakında tamamlanacak. Ancak Çukurova Üniversitesi arazisi Adanalının. Bir takım çevrelerin rant kapısı olarak gördüğü üniversite arazisini kimseye yağmalattırmayacağız." açıklamasında bulundu.