Burcu Gıda, 20 Avrupa Ülkesine Satış Yapıyor, Hedefi İse Ortadoğu

Balıkesir'in "Burhaniye'den Dünya Sofralarına" sloganı ile yurt genelinde ve dünyada 20 Avrupa ülkesinde satış yapan Burcu Gıda A.Ş. araç filosunu Hyundai araçları ile yeniledi.

Burcu Gıda, 20 Avrupa Ülkesine Satış Yapıyor, Hedefi İse Ortadoğu
Hyundai Uytun Otomotiv'den alınan Accent Era ve Matrix Space model araçların şirket çalışanlarının kullanımı için alındığını belirten Burcu Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Makine Mühendisi Özcan Bahadır, Türkiye'nin en çok satan otomobil markası olan Hyundai'yi tercih etmelerindeki en büyük etkenin araç kalitesi ile yakıt tasarrufu olduğunu belirtti.
Özcan Bahadır, Araçları şirket çalışanlarının verimini arttırmak için aldıklarını ifade ederken, "Profesyonel elemanlarla çalışmak hem firmayı daha ileri götürür hem de hizmet kalitesini arttırır. Bu yüzden çalışanlarımızın verimini ve standartlarını sürekli yükseltiyoruz. Ayrıca kendi alanında profesyonel olan Uytun Otomotiv'e, sıcak ilgisi ve güleryüzü nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

"HEDEFİMİZ ORTADOĞU"
Burcu Gıda A.Ş'nin faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Özcan Bahadır, "Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi A.Ş. olarak şirketimiz, Cemil Bahadır ve Remzi Ertür tarafından 1982 yılında Burhaniye'de kuruldu. Burcu Gıda A.Ş. zengin Anadolu kültürünün geleneksel lezzetlerini modern teknolojiyle buluşturarak dünya pazarlarına sunma hedefini kısa sürede gerçekleştirdi. "Burhaniye'den Dünya Sofralarına" sloganı ile yola çıktık ve şu anda yurt geneli ile birlikte 20 Avrupa ülkesine hizmet veriyoruz. Tesislerimizde 400'ü aşkın ürün çeşidi üreterek, gerçek bir dünya markası olmayı başardık. Bugün büyük marketlerin yüzde 70'inin reyonlarında ürünlerimizi bulmanız mümkün. Sezon öncesinde 150, sezonda ise 400 kişiye iş istihdamı sağlıyoruz. Bizim de her büyük şirket gibi hedeflerimiz var. Bunların başında Türkiye'nin her bölgesine yerleşmek ve dünyanın sayılı ülkelerine, özellikle Ortadoğu'ya ihracaat yapmak geliyor. Ancak bu da zamanla olacak bir şey. Biz de bu zamanı en iyi şekilde değerlendireceğiz" dedi.

"ÇEVRECİ KURULUŞ"
"Üretim yaparken, çevreyi ve doğayı korumak en büyük ilkemiz" diyerek sözlerine devam eden Özcan Bahadır, "Bu nedenle yüksek kapasiteli modern arıtma tesisimizi kurduk ve bunun yanı sıra 1 milyon euroluk yatırım yaparak buhar sistemini getirdik. Böylelikle bütün zararlı gazların dışarı salınmasını engelledik. Zaten arıtmamız Balıkesir'de örnek teşkil ediyor. Atık olarak hiçbir şey dışarı çıkmıyor" dedi.

BURCU'dan YENİ BİR YATIRIM DAHA
Burcu Gıda A.Ş.'nin büyümesine hızla devam ederken, Burhaniye'den sonra, Bergama'da yeni bir fabrika kurma girişimlerine başladıkları belirtildi. 60 bin m2'lik bir alanda kurulacak olan fabrikada konserve üretimi yapılacağını belirten Özcan Bahadır, "Her geçen gün üretim kapasitemizi büyütüyoruz. Burcu markasını yeterince tanıttığımıza inanıyorum. Aynı zamanda Körfez ekonomisine de katkı sağladığımız için çok mutluyuz" dedi.

ÜRETİM ARTTIKÇA, YATIRIM ARTACAK
Burcu Gıda A.Ş'nin Üretim kapasitesi yükseldikçe bu tür araçlara olan ihtiyacın artacağının da altını çizen Özcan Bahadır "İlk etapta 9 adet araç alımını uygun gördük. Ancak ileriki dönemlerde, hızlı büyümemiz nedeniyle bu araçlara takviyeler yapmayı planlıyoruz. Yine tercihimiz Hyundai'den yana olacaktır" dedi.

SATIŞ SONRASINDA DA HİZMET SÜRÜYOR
Öte yandan Hyundai Uytun Otomotiv adına bir açıklamada bulunan Ahmet Uytun, "Körfez'de birçok kişiye iş istihdamı sağlayan bu tür firmaların artması Körfez adına büyük bir kazançtır. Önemli olan sadece araç satışı değil, satış sonrasında da hizmet kalitesini devam ettirebilmektir" diyerek Burcu Gıda A.Ş. yetkililerine tercihlerinden dolayı teşekkür etti.(BT)