Eski emniyet müdürünün yargılanmasına devam ediliyor

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, CHP'li Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay'ın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 23 sanığın 'uyuşturucu ticareti yap...



Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, CHP'li Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay'ın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu, 23 sanığın 'uyuşturucu ticareti yapmak' ve 'suç örgütüne yardım etmek' gibi suçlardan yargılanmasına bugün devam ediliyor. Bugün Arslan ile birlikte savunmaları alınmayan sanıkların ifadelerini tamamlaması bekleniyor.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, 4. sınıf Emniyet Müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral, suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Habib Kanat, Hüseyin Rıza Işık, CHP Milletvekili Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay, Mehmet Naci Altaş, Mehmet Murat Özdemir, Mehmet Emin Kulak, Settar Gülek, Cengiz Zorlu, Yakup Budak, Mehmet Özcan Turna, Gül Çetintaş ve Mustafa Kula katıldı. Bazı tutuksuz sanıkların da geldiği duruşma Arslan'ın savunmasıyla devam ediyor.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan 106 sayfalık iddianamede, Türkiye'nin en büyük uyuşturucu hap ithali, üretimi, ticareti ve ihracatı organizasyonunun liderliğini yaptığı ve 20 yıla yakın bir süre bu piyasada faaliyet yürüttüğü belirtilen Habib Kanat'ın emniyet birimleri içerisindeki ilişkileri, gücü ve serveti sayesinde bu piyasada tekel haline geldiği kaydediliyor.
Örgüt lideri olarak belirtilen Habip Kanat hakkında, 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından 6 yıldan 31 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay hakkında, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti', 'suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olmak' ve 'örgüte yardım etmek' suçlarından 22.5 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile 4. sınıf emniyet müdürleri Mustafa Aral ile Murat Nemutlu'nun 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak' ve 'suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olmak' suçlarından 3.5 ila 10.5 yıl hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
Hakkında yakalama emri çıkarıldığı için yakalamalı sanık olarak yer alan Şevket Hidayet'in, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlarından 9.5 ile 36 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, 17 sanığın da benzer suçlardan 1 ile 38.5 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
İddianamede, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile Hüseyin Baybaşin'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tanık olarak yer alıyor.


(CİHAN)

Zaman