Yurt yangınında hayatını kaybeden Özlem Çakan toprağa verildi

Yurt yangınında hayatını kaybeden Özlem Çakan, gelinliğe sarılı tabutla getirildiği mezarlıkta göz yaşları arasında toprağa verildi.

Samsun'da İl So

  Yurt yangınında hayatını kaybeden Özlem Çakan , gelinliğe sarılı tabutla getirildiği mezarlıkta göz yaşları arasında toprağa verildi .

Samsun ' da İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Yaşardoğu Kız Yetiştirme Yurdu ' nda geçen hafta sonu , saç düzleştirme makinesinin yatağın üzerinde unutulması sonucu çıkan yangında bazı öğrenciler zehirlenmişti . Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ' nde 4 gündür yaşam mücadelesi veren lise ikinci sınıf öğrenci Özlem Çakan yaşamını yitirdi . Binadan en son çıkarılıp yurt bahçesinde yapılan müdahale ile hayata döndürülen öğrencinin gelinliğe sarılmış cenazesi , memleketi Terme ' nin Yenicami köyü Koyunlu Mahallesi ' ne getirildi . Cenaze töreninde aile yakınları sinir krizleri geçirirken , öğleden sonra kılınan cenaze namazıyla Çakan , göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı .

Anne ile babasının sinirsel rahatsızlığı bulunması sebebiyle 4 yıl önce mahkeme kararıyla yurdu yerleştirilen Özlem Çakan , uyumlu bir öğrenci olarak biliniyordu . Küçük yaşta zihinsel gerilik hastalığına yakalanan öğrenci , yurtta da çok seviliyordu . Yandından 1 ay önce kendisini ziyarete gelen ailesiyle hasret gideren Özlem , aynı kaderi paylaştığı yakın arkadaşı Zeynep Binici ile ilk ve son fotoğrafını abisi Yasin Çakan ' a çektirdi . Yangın anında binada bulunan arkadaşlarını dışarı çıkarmak için Zeynep Binici ile yoğun çaba sarfeden genç kız , karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu binadan kalbi durmuş bir şekilde çıkarılmıştı . Olay yerinde bir ambulansın bulunması nedeniyle çevreden geçen bir doktor tarafından yurt bahçesinde hayata döndürülmeye çalışılan Özlem Çakan , kalbi çalıştırıldıktan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ' nde tedavi altına alınmıştı . 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Çakan , vücut forksiyonlarının durması üzerine hayatını kaybetti .

Hastane morgundan alınan lise öğrencisi Özlem ' in cenazesi , Terme ' nin Yenicami köyü Koyunlu Mahallesi ' ne getirildi . Babaannesi Havva Çakan ' ın evine getirilen Özlem ' in gelinliğe sarılı tabutu , herkesi göz yaşına boğdu . 85 yaşındaki babaanne Havva Çakan , torununun tabutu başında feryatlar yakarken , anne Nazmiye Çakan ile metanetli görünmeye çalıştı . Baba Mehmet Çakan , taziyeleri kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı . Evin 5 çocuğundan biri olan Özlem ' in kardeşleri Yasemin , Sezer , Yasin ve Eycan Çakan ise sessizlikleri ile dikkat çekti .

Evin avlusunda dualar edilip helallik alınmasının ardından cenaze , evin yanındaki Koyunlu mahallesi camiine getirildi . Gen kızın cenaze namazını Terme İlçe Müftüsü Mustafa Türker kıldırdı . Terme ' de yaşayan ve bakkalık yapan baba Mehmet Çakan , ayakta durmak güçlük çekti .

Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan , Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adnan İpekdal , ilçe kaymakamları , aile yakınları ve yurt arkadaşlarının da katıldığı cenaze namazının ardından genç kız , toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı . Yakın arkadaşı Zeynep Binici ise 2 gün önce Kavak ilçesinde toprağa verilmişti .