F1 Pilotları Hastanede Hastaları Ziyaret Etti

-F1 PİLOTLARI HASTANEDE HASTALARI ZİYARET ETTİ -HİSPANİA RACİNG F1 TAKIMINDAN BRUNO SENNA VE KARUN CHANDHOK GEBZE'DEKİ ANADOLU SAĞIK MERKEZİ'NEKİ HAST

 

-F1 PİLOTLARI HASTANEDE HASTALARI ZİYARET ETTİ

-HİSPANİA RACİNG F1 TAKIMINDAN BRUNO SENNA VE

KARUN CHANDHOK GEBZE ' DEKİ ANADOLU SAĞIK MERKEZİ ' NEKİ

HASTALARA MORAL VERDİ

( FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ )

KOCAELİ AA - 27 Mayıs 2010 - Formula 1 yarışlarına katılmak için Türkiye ' ye gelen Hispania Racing Team ( HRT ) adına yarışacak olan Formula 1 pilotları Bruno Senna ve Karun Chandhok , Kocaeli ' nin Çayırova ilçesindeki Johns Hopkins Anadolu Sağlık Merkezi ' ni ziyaret etti .

F1 organizasyonunun sağlık sponsoru olan hastaneye birlikte gelen Formula 1 pilotları , hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve imzalı fotoğraflarını dağıttı .

F1 pilotlarına hastanenin Başhekimi Elif Sözer de eşlik ederken , başta İspanyol olmak üzere yabancı gazeteciler de bu ziyareti takip ettiler .

F1 pilotları ilk ziyaretlerini dahiliye bölümünde yatan Ümit Zorlu ' ya yaptılar . Formula yarışlarını büyük bir ilgiyle takip ettiğini söyleyen Ümit Zorlu , Formula pilotlarının ziyaretinden oldukça memnun kaldı .

Bruno Sena ve Karun Chandhok , Ümit Zorlu ' ya Formula yarışlarından hoşlanıp hoşlanmadıklarını sordu . ' Evet ' yanıtını alan pilotlar , imzalı fotoğraflarını ve şapkalarını Ümit Zorlu ' ya hediye ettiler ve geçmiş olsun dileklerini sundular . Ümit Zorlu da Formula pilotlarına yarışlarda başarılar diledi .

F1 pilotlarının ikinci ziyareti ise , kemik iliği ameliyatı olan Bulgar Petko Georgiev ' e oldu . 1 aydır hastanede tedavi gören Bulgar vatandaşının Formula yarışlarına büyük ilgi duyduğu ancak hastalığı nedeniyle izleyemeyeceği öğrenilirken , F1 pilotlarının ziyareti hasta için büyük bir moral kaynağı oldu . F1 yarışçılarını karşısında gören Bulgar vatandaş şaşkınlığını ve sevincini gizleyemezken , yarışçılar hastaya imzalı fotoğraflarını ve şapkalarını hediye ettiler .

Bulgar vatandaş Formula yarışçılarına ' 300 kilometre hızla gitmek nasıl bir duygu? ' diye sorarken , yarışçılar , ' Bir süre sonra bu hıza alışıyorsunuz ancak yine de oldukça zor ' diye yanıtladılar .

Türkiye parkurunu zorlu ve enteresan bulduklarını söyleyen yarışçılar , başarılı olmak için çalışacaklarını kaydettiler .

Yarışçılar son olarak hastanenin çocuk bölümüne giderek küçük bir çocuğa şapka hediye etti . Çocuğun şapkayı çıkarması ise yarışçıları güldürdü . Hastane yetkilileri ve çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren ve bol bol imzalı fotoğraf dağıtan yarışçılar daha sonra hastaneden ayrıldılar .

Johns Hopkins Anadolu Sağlık Merkezi Başhekimi Doktor Elif Sözer , ' Hastane olarak 5 yıldır Formula1 yarışlarının sağlık sponsoruyuz . Yarışların yapıldığı alanda Acil Müdahale Merkezimiz ve ekibimiz var . Olası kazalarda helikopter ve ekibimiz , yaralanan yarışçıyı helikopterle buraya taşıyacak . Burada da ayrıca bir ekibimiz var . Yarışçılar hem hastaları ziyaret ederken hem de olası kazalarda nasıl bir hastanede tedavi göreceklerini öğrenmiş oldular ' diye konuştu .

( LV-NEC-SS

27 . 05 . 2010 14 : 00 : 41