Yıldız Kızlar Türkiye Futbol birinciliğini Amasya kazandı

Gümüşhane'de yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2009-2010 yılı faaliyet programında yer alan

Gümüşhane'de yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı'nın 2009-2010 yılı faaliyet programında yer alan Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Birinciliği müsabakaları sonuncunda Amasya Türkiye birincisi oldu

Gümüşhane Yeni Şehir Stadyumunda yapılan müsabakalara İstanbul, Amasya, Manisa, Trabzon, Zonguldak ve Samsun illerinden 8 takım katıldı. Sahanın boyutlarında yapılan ayarlamanın ardından 3 gündür yapılan müsabakalar sonucu İlk dörde kalan takımlar yarıştı. Oynanan maçlarda Manisa Turgutlu Atatürk İlköğretim Okulu, İstanbul Serdal Aksun İlköğretim Okulunu 3-1 yenerek Türkiye Üçüncülüğünü elde ederken İstanbul Serdal Aksun İlköğretim Okulu Türkiye Dördüncüsü oldu.

Türkiye Birinciliği ve ikinciliği final maçına kalan Amasya Merkez Yeşilırmak İlköğretim Okulu ile Zonguldak Ereğli Atatürk İlköğretim Okulu arasında yapılan müsabakada Kız Futbolcular Türkiye birincisi olmak için kıyasıya yarıştılar. Yapılan müsabakada 1-1 berabere kalan maçın uzatmalarında gol sesi çıkmayınca müsabaka penaltılara kaldı. Atılan penaltı atışlarının ardından Amasya Merkez Yeşilırmak İlköğretim Okulu Zonguldak Ereğli Atatürk İlköğretim Okuluna 7-6 skorla üste geçerek adını Türkiye birinciliğine yazdırdı. İkinci olan Zonguldak Ereğli Atatürk İlköğretim Okulu kız takımı futbolcuları ise derece yapamadıkları için ağladılar. Gözyaşlarını tutamayan öğrencilerden bazıları ise üzüntüden dolayı baygınlık geçirdi.

Türkiye Şampiyonası olan Amasya Merkez Yeşilırmak İlköğretim Okulu Kız Takımına birincilik Kupasını ve madalyaları Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu verdi. İkinci, üçüncü ve dördüncü olan takımlara da kupalarının verilmesinin ardından protokol üyeleri toplu fotoğraf çekildiler.