Gaziantep'te Her Okula Bir Cep Sineması Açılış Töreni

Gaziantep'te, kırsal kesimdeki okullar göz önüne alınarak yapılan ve SODES tarafından desteklenen, "Her okula bir cep sineması" temsili açılış töreni Fatih Sultan Mehmet İlk Öğretim okulunda yapıldı.

  Törene Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul , Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin , Fatih Sultan Mehmet İlk Öğretim Okul Müdürü Zekeriya Efiloğlu , öğretmenler , öğrenciler ve diğer davetliler katıldı .
Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul , " 2008 yılından beri ilimizde SODES kapsamında yürüttüğümüz projelerden birisinin daha açılışını yapıyoruz . 2008 yılında 38 proje , 2009 yılında da 86 projeyi SODES kapsamında yaptık . 2010 yılı projelerini de 15 Haziran ' a kadar kabul edeceğiz bunu da buradan duyurmak istiyorum . Cep sineması 12 okulumuza yapıldı ama burada sembolik bir açılış töreni düzenlendi . Projemiz toplam 100 bin TL ' lik bir projedir . 100 bin TL ile 12 okulumuza tam
donanımlı birer cep sineması kazandırılmış oldu " dedi .
Cep sinemasının okullarda ne gibi işlevler yapacağını anlatan Yurdakul , " Bazı eğitim materyallerinin hem izlenip hem de duyulması sağlanacak . Velilerimize yönelik olarak ta yine bu cep sinemaları sayesinde bilgilendirme toplantıları yapılacak . Ayrıca mesleklere yönelik tanıtımlar , üniversite bilgilerini içeren konular gösterilecek " diye konuştu .
Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise " 2009-2010 yılında SODES projelerinden toplam 4 milyar 509 bin 950 TL hibe almış bulunmaktayız . Aldığımız bu hibelerle farklı alanlara yönelik birçok proje gerçekleştirmekteyiz . Sosyal , kültürel ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi kapsamında , " Her Okula Bir Cep sineması " projesini gerçekleştirdik . SODES ' e sunulan projemizde 10 okul vardı ancak okullarımızın da desteğiyle bu sayı 12 okula çıkarılarak daha fazla öğrencimize ulaşılmaya çalışılmıştır " şeklinde konuştu .
Proje kapsamındaki okulların kenar semtlerdeki öğrenci sayısı açısı bakımından yoğunluk yaşanılan okullar olduğunu kaydeden , Serin sözlerini şu ifadelerle sürdürdü :
" Bu projeyi gerçekleştirme amacımız özellikle sinema , tiyatro gibi faaliyetlere katılma olanakları az olan öğrencilerimizin bu tür faaliyetlere katılımını arttırmaktır . Cep sinemalarında ; görsel ve işitsel ortamda eğitim verilerek öğrencilerin bu alanlardaki zekalarının gelişimine katkı sağlamak ve onların sosyalleşmesine yardımcı olmak amacıyla yararlanılabilecektir " .
Okul Müdürü Zekeriya Efiloğlu da , Gaziantep ' in proje yönünden çok yoğun ilgi gördüğünü belirterek , " Okullarımıza bu denli faaliyetlerin geliyor olması açıkça bizleri çok heyecanlandırıyor . Gaziantep adına da çok önemli bir görevi ifa ettiği kanaatindeyiz . Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz " ifadelerini kullandı .
Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek sinema salonunu ve okulu gezdi .
Düzenlenen tören kokteyl verilmesiyle sona erdi .