Karabük'te 'Onlar da gençti' fotoğraf ve illüstrasyon sergisi

Karabük, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyet Lisesi ve İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenler

Karabük, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyet Lisesi ve İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin , 'Onlar da Gençti' başlıklı fotoğraf ve illüstrasyon sergisinde birzamanlar genç olan 38 yaşlı Karabüklü'nün fotoğrafları gençlerin dikkatine sunuldu.Serginin amacı, gençlerin yaşlılara saygı ve sevgi duymalarını sağlamak.

Karabük Cumhuriyet Lisesi Müdür Yardımcısı ve resim öğretmeni Yüksel Taş ve Fizik öğretmeni Osman Yılmaz ile Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Ali Özcan'ın birlikte hazırladıkları "Onlar da Gençti" Fotoğraf ve İllüstrasyon sergisi Karabük'te açıldı.

Serginin mimarlarından Osman Yılmaz amaçlarının gençlere yaşlılara karşı saygı ve sevgiyi aşılamak olduğunu belirterek, "Resim öğretmenimiz Yüksel Taş, Karabük Yücel Huzurevinde ve ilçelerde 38 yaşlı vatandaşın fotoğrafını çekti. Ben bilgisayar ortamında bu fotoğrafları düzenledim. Ali Özcan öğretmenimiz ise illüstrasyon işlemini yaptı. Yücel Huzurevinde ve ilimizde bulunan elleri öpülesi yaşlılarımıza toplumun ve hayırseverlerin ilgisini çekmek, bu kişileri onure etmek ve unutulmadıklarını göstermek amacıyla hazırlandık. Sergi Gençlik haftası etkinlikleri kapsamında açıldı. Gençlere, yaşlıları sevdirmek ve bir gün kendilerinin de yaşlanacağını hatırlatmayı amaçladık." diyerek serginin hikayesini anlattı.

BÜYÜK AŞKIN FOTOĞRAFI DA SERGİDE

Serginin en çok ilgi çeken fotoğrafı ise yıllarca Safranbolu ilçesinde hamallık yaparak geçimini sağlayan Ali Çevik ile eşi Hatice Çevik'in fotoğrafı. Öğretmen Yılmaz, "Yüksel Taş öğretmenimiz tarafından ölümlerinden yaklaşık 2 ay önce çekilen Ali ve Hatice Çevik'in fotoğrafı sergimizin en ilgi çeken fotoğrafı oldu. 45 yıllık evli olan bu çiftin aşkları o kadar büyükmüş ki, ayrı ayrı hastanelerde tedavileri sürerken birer saat ara ile yaşamlarını yitirdiler. Onları ölüm bile ayırmamış. Gençlerimizin bazı olaylardan ders almasını istiyoruz" dedi.