Cindoruk: Kılıçdaroğlu mezhep ve etnik kimliğini ortaya çıkarmamalı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun mezhep ve etnik kimliğini asla ortaya çı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun mezhep ve etnik kimliğini asla ortaya çıkarmaması gerektiğini söyledi. Cindoruk, "Şu durumda mezhep konularının siyasete girmesi uygun olmaz. AK Parti'den dileğim bunu yapmaması, eğer yaparsa siyasi arenada sıkıntılar artar." dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin ilk il kongresi için Kırşehir'e geldi. Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye Cindoruk'un yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Dursun Aktekin, Kırşehir Ticaret Odası Başkanı Müfit Göçen, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kongreye tek aday Zekeriya Ay ile gidildi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk alkışlar arasında kürsüye gelerek gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. İlk olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesini değerlendiren Cindoruk, siyasi kulvara yeni bir aktörün geldiğini ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

" 'GANDİ' BENZETMESİNDEN VAZGEÇMELİ"

Kemal Kılıçdaroğlu'na takılan 'Gandi' ismini de eleştiren Cindoruk şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'na neden Gandi deniyor, hiç anlamıyorum. Bence Kemal Kılıçdaroğlu ismi yeterli ve güzel bir isim. Gandi dendiği zaman biliyorsunuz ki açlık, fukaralık, düşkünlük ve bir takım grevlerle anılan eski bir Hindu din adamı akla geliyor. Bizim Gandi'ye değil, Atatürk'e, Adnan Menderes'e ihtiyacımız var. Gandi'ye ihtiyacımız yok. O sıfatından vazgeçmesini hem kendisinden hem de partisinden rica ediyorum. Yoksa siyasi hayatta yeni figürlerin girmesinde Türkiye'nin menfaati vardır."

"ZONGULDAK'TAKİ PATLAMADA TEDBİR ALINMADI"

Cindoruk, Zonguldak'ta meydana gelen grizu patlaması sonunda 28 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yaptı. Cindoruk, "Bu patlamada tedbir alınmadığı anlaşılıyor. Sen tedbiri almalısın ki gerisini takdire bırakacaksın ve o konuyla ilgili Zonguldak için bir kalkınma projesi var. Çok önemli bir projedir. O proje bugüne kadar işleme konsaydı eğer ordaki kömür ocaklarının büyük bir kısmı kapanacaktı. Çünkü oradaki kömür 1800 kalori ve değerli olmayan bir kömürdür. Biraz da işsizlikten devletin özel sektöre birtakım ruhsatlar verdiğini biliyorum. O ruhsatları vermeyecekti, kömür ocakları da kapanacaktı. Bu tür üzücü hadiseler yaşanmayacaktı." dedi.

"BAYKAL'IN GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKENLER BULUNMALIYDI"

Son olarak Deniz Baykal'ın gizli çekilen görüntülerine de değinen Cindoruk, "Devlet o görüntüleri internete düşüren ve çekenleri bugüne kadar bulmalıydı. Ciddi ve otoritesi bulunan bir devlet bu tür olayların faillerini teknoloji çağı olduğu için bulabilirdi. Burada devletin ihmali var veya devletin bilgisi olmadan o kadar önemli bir hadise bu kadar aleniye yayınlanmaz." diye konuştu.