Yeni Tüzüğün Yürürlük Tarihi Ertelendi Ankara

-YENİ TÜZÜĞÜN YÜRÜRLÜK TARİHİ ERTELENDİ ANKARA (A.A) - 22.05.2010 - CHP 33. OLAĞAN KURULTAYI'NDA OYLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENEN VE PARTİNİN MEV

 

-YENİ TÜZÜĞÜN YÜRÜRLÜK TARİHİ ERTELENDİ

ANKARA ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - CHP 33 . Olağan Kurultayı ' nda oylanarak yürürlüğe girmesi beklenen ve partinin mevcut yönetim yapılanmasının değiştirilmesini öngören yeni tüzüğün yürürlük tarihi ertelendi . Böylece mevcut yönetim yapılanması aynen devam devam edecek .

2008 ' deki 14 . Olağanüstü Kurultay ' da kabul edilen ancak yürürlüğe girmesi için bu kurultayda oylanması gereken yeni tüzüğün yürürlük tarihine ilişkin madde il başkanlarının verdiği önerge ile kaldırıldı .

Yürürlüğü ertelenen yeni tüzük Merkez Yönetim Kurulu ' nun ( MYK ) yeniden yapılandırılması , MYK ' da genel başkan ve genel sekreterin yanı sıra görev alanları belirlenen 13 genel başkan yardımcısının görev yapmasını öngörüyordu . Yeni tüzükle , genel başkan yardımcılarının görev alanları , ' Örgütlenme ve örgüt yönetimleri ' , ' Seçim ve hukuk işleri ' , ' Partinin tanıtımı , basın ve propagandası ' , ' Yerel yönetimler ' , ' Meslek kuruluşları , sendikalar ve diğer sivil toplum kuruluşları ' , ' Dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenme ' , ' Kadın örgütlenmesi ve kadın kolları ' , ' Gençlik örgütlenmesi ve gençlik kolları ' , ' Ekonomik ve mali politika ' , ' halkla ilişkiler , AR-GE ' , ' Bilim yönetim ve kültür platformu ' , ' Parti içi eğitim ' , ' İdari ve mali işler ' şeklinde düzenleniyordu .

Tüzük değişikliğine göre , MYK üyeleri Parti Meclisi içinden genel başkan tarafından belirleniyordu .

Değişilikle , genel sekreter yardımcılıkları ve genel saymanlık kaldırılırken , bu görevlerin genel başkan yardımcılarına verilmesi öngörülüyor , Genel Sekreterin görevleri de yeniden düzenleniyordu .

Değişiklik , genel sekreterin , bütün yargı mercilerinde özel ve resmi daire , kurum ve kuruluşlarda , gerçek kişiler , özel ve resmi tüzel kişilerle olan ilişkilerde genel başkan adına bizzat veya vekille partiyi temsil etmesini öngörüyordu . Buna göre , resmi kurumlarda partinin temsil edilmesi , yazışmalar , hukuk işleri ve örgütten sorumlu olurken , genel evrak kaydının tutulması , partinin yazışma ve haberleşme işlerinin yürütülmesi , partinin bütün resmi ve parti içi yazışmalarının gözetim ve denetimi de genel sekreterin görev alanı içine alınıyordu .

22 . 05 . 2010 13 : 24 : 05