Türkiye Off-Road şampiyonası 3. yarışı Bursa'da başladı

Türkiye Off-Road Şampiyonası, 3. yarışı kentin merkezi olan Kent Meydanı'ndan verilen temsili start ile Bursa'da başladı. Türkiye 2010 Off-Road Şampiy

  Türkiye Off-Road Şampiyonası , 3 . yarışı kentin merkezi olan Kent Meydanı ' ndan verilen temsili start ile Bursa ' da başladı . Türkiye 2010 Off-Road Şampiyonası ' nın 3 . yarışı Bursa ' da başladı . Gürsu etabında yapılacak yarışlar , Bursa Merkezde ki Kent Meydanı ' ndan temsili start aldı . Ulusal olarak yapılan yarışlara toplam 23 araç katıldı .

Gürsu Belediyesi ve Bursa Altarnatif Spor Kulübü ( BASK ) tarafından düzenlenen 2010 Türkiye Off-Road Şampiyonası ' nın 3 . ayağı Bursa Kent Meydanı Alışveriş Merkezi önünden start aldı . 2 gün sürecek olan yarışlar 2 ayak ve 8 özel etap üzerinde Gürsu ' da ; Dışkaya ve Ericek Köyleri arasında bulunan 14 km ' lik alan , Karagöl çevresinde bulunanan 11 km ' lik alan ve Dışkaya Yamaç Parüşütü Tesisleri çevresinde bulunan parapant alanında yapılacak . Ülke çapında ün yapmış yarışmacıların katıldığı şampiyona yarın 18 . 00 ' de Gürsu Dışkaya Yamaç Parüşütü tesislerinde yapılacak olan kupa ve ödül töreniyle sona erecek .

Startın Kent Meydanından verilmesi doğa ve adrenalin tutkunları ile vatandaşların , pilotları yakından görme imkanı bulmasına zemin hazırladı . Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören pilotlar zorlu Gürsu etabında dereceye girmek için ter dökecek . 8 ' i özel toplam 10 etapta 133 kilometre mücadele verecek olan pilotlar arasındaki en büyük ilgiyi ise yarışmanın tek kadın pilotu olan Yasemin Toker gördü . Yarışmanın tek kadın Co-pilotu Yasemin Toker , yarışmada birincilik için mücadele edeceklerini söyledi .

2008 yılı Off-Road Türkiye Şampiyonu olan Nihat Tekin ve Yasemin Toker bu şampiyonada da başarılı olacaklarını belirterek iddialı olduklarını söylediler . Şampiyonanın tek bayan pilotu olan Yasemin Toker , " Şuanda Genel klasmanda birinciyiz ve şampiyonayı da birinci olarak tamamlamak istiyoruz " şeklinde konuştu . Gürsu parkurunun yağmurunda yağması ile daha da zorlu bir hal aldığını belirten Toker , aynı zamanda zevkli olduğunu belirterek , kendini tek bayan olarak hissetmediğini ve bu yarışlarda bayan erkek ayrımın olmaması gerektiğini sözlerine ekledi .

Bursa Gürsu Belediyesi ' nin 3 . kez ev sahipliği yaptığı şampiyonada yer almaktan memnun olduğunu ifade eden ve bu yarış etabında Türkiye Şampiyonu olacaklarını söyleyen ve Co-Pilot İlyas Sönmez ile görev yapan Pilot Kenan Çarpışantürk de , " Oldukça zor bir etapta mücadele etmekteyiz . Gürsu ' da dün ve bugün çok yağış var adrenalin olarak güç ama görsel olarak güzel bir yarış olacak . 5 yıl aradan sonra bu yarışlara sırf adrenalin için katıldık " şeklinde konuştular .

Ardından temsili verilen start ile harekete geçen yarışlar vatandaşların şaşkın bakışları arasında Gürsu ' ya hareket etti . Bu gün ve yarın devam edecek yarışma düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek .