Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu Gençlik Şöleni renkli geçti
Bursa'da düzenlenen "Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu Gençlik Şöleni" renkli görüntülere sahne oldu.
Bursa İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen "Tü
Bursa İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen " Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu Gençlik Şöleni " Türk ve akraba toplulukları bir araya getirdi .
Atatürk Kapalı Spor Salonu ' nda düzenlenen Gençlik Şölenine Türkiye ' nin yanı sıra , Azerbaycan , Bulgaristan , Yunanistan , Makedonya ve Türkmenistan gibi ülkelerden gençler katıldı . Ülkelerin seremonisi için geçiş töreni ve salonda yer alma ile başlayan şölen , mehter takımının geçiş töreni ile devam etti .
Ellerinde Türk bayrakları ile salona giren Türk ve akraba topluluk gençleri , büyük alkış aldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın okunmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel açılış konuşması yaptı . Dünyada geniş bir coğrafyaya yayılan Türk dünyasının bazı nedenlerle birbirinden koptuğuna dikkat çeken Demirel , son zamanlarda birbirine yaklaşmalar yaşandığını ve bu tür etkinliklerle de bunun daha da hızlanacağını söyledi .
Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ise düzenlenen programın önemine vurgu yaparak , gençlik şöleni ile Türk ve akraba toplulukların birbiri ile tanışıp kaynaşacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti . Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ da , belediye olarak bu tür etkinliklere ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti .
Konuşmaların ardından mehteran takımı gösteri sundu . Büyük beğeni toplayan mehteran gösterisinin ardından Dağder Bursa Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu . Ardından Hacivat-Karagöz skecinin ardından tekvando gösterisi sunuldu . Renkli görüntülerin yaşandığı gençlik şöleninde Gürcistan , Azerbaycan ve Makedonya halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sumalarının ardından program sanatçı Engin Sezer ' in verdiği konserle sona erdi .
Programda salonda bulunan polisler de ellerindeki Türk bayrakları ile salondaki coşkuya ortak oldu .
