Dünyanın en iyileri Şampiyonlar Ligi finalinde 'elıte serisi' futbol kramponları giyecek

NIKE, yepyeni bir performans düzeyi sunan ve ekstra güç sağlayan Nike Elite Serisi kramponlarını futbolseverlerin beğenisine sundu. Futbolculara avant

NIKE, yepyeni bir performans düzeyi sunan ve ekstra güç sağlayan Nike Elite Serisi kramponlarını futbolseverlerin beğenisine sundu. Futbolculara avantaj ve ekstra güç sağlayan ve sahada görünürlük için tasarlandığı belirtilen Nike Elite Serisi kramponlar üstün teknoloji ve tasarımlarıyla da dikkat çekiyor.

Kramponlar Dünya Kupası öncesinde ilk kez yarın oynanacak Inter Milan - Bayern Münih maçında giyilecek. Maçta Bayern Münih'ten Miroslav Klose, Inter Milan'dan ise Wesley Sneijder, Maicon Douglas Sisenando ve Dejan Stankovic Elite Serisi kramponları ile başarıya koşacaklar.

Yeni ürünle ilgili yapılan açıklamada, ''Nike'ın Mercurial Vapor SuperFly II, CTR360 Maestri, Total90 Laser III ve Tiempo Legend III kramponlarının hepsinin üst bölgesi sahadaki görünürlüğü arttırmak için geliştirildi. Dış taban ise hafiflik sayesinde oyuncunun her hareketinde yüksek performans sunmak için yeniden tasarlandı.'' denildi.

Nike tasarımcılarının oyuncuların en iyi performanslarını sergileyebilmesini sağlamak için dört kramponun da ağırlığını azalttığı belirtilirken, ''Hafif yapısı, gelişmiş tasarımı, karbon desteği ve yüksek kontrastlı renkleri kramponu diğerlerinden farklı kılıyor.'' yorumu yapıldı.

Kramponun çevreden kolayca görünmesini sağlamak için yüksek kontrastlı renkler (metalik mor ve neon turuncusu) kullanıldığı da açıklanırken, ''Bu eşsiz kombinasyon, geliştirilmiş görsel performans sağlayarak oyuncunun sahadaki takım arkadaşlarını hızlıca görebilmesini ve maçın kaderini değiştiren pası atabilmesi için geliştirildi.'' görüşü dile getirildi.

HAFİF PERFORMANS VE SAHADA GELİŞMİŞ GÖRÜNÜRLÜK

Araştırmaların, üst düzey bir futbolcunun sarf ettiği ortalama enerjinin 75 kiloluk bir oyuncu için maç başına 1.000 kilo kaloriden fazla olduğunu ortaya koyduğu da belirtildi.

Oyuncuların taşıdığı yükü azaltmak, 90 dakika boyunca oyuncunun ihtiyaç duyduğu enerjinin azaltılmasına yardımcı olmak için böyle bir çalışmanın yapıldığı da belirtilerek, ''Nike'ın üst seviye krampon serisinin dördüne birden hafiflik ve ekstra güç eklenerek oyunculara maçın son aşamalarında avantaj sağlanması amaçlandı. Süper güçlü, hafif karbon fiber tabanlar Mercurial Vapor SuperFly II'nin %5 daha hafif olduğu anlamına geliyor. CTR360 Maestri artık %19 daha hafif. Total90 Laser III ve Tiempo Legend III ise %16 daha hafif.'' denildi.

Yaklaşık dört yıl süren maç analizleri, biyomekanik çalışmaları ve oyuncuların katıldığı test aşamaları sonrasında tasarım ekibi ve Nike Spor Araştırmaları Laboratuarı (NSRL) bir araya gelerek krampon tasarımına keskin bir görünüm ekleyerek performans açısından yeni avantajlar sunma amacıyla işbirliği içinde çalışıldığının da belirtildiği tasarımla ilgili şu görüşlere de yer verildi;

''Bir insanın görüş açısı %97 oranında çevreseldir. Merkezi görüş sadece %3 oranındadır. Bir oyuncu çevresel görüş alanını ne kadar hızlı şekilde düzenleyebilirse pas bekleyen takım arkadaşlarını tespit edebilmesi de o kadar hızlı olur. Nike tasarımcıları, çevresel görüşün hızlıca odaklı görüşe dönüşebilmesi için renk spektrumunu analiz ederek, sahadaki hareketiyle odaklı görüşü tetikleyecek iki adet yüksek kontrastlı renk belirledi. Metalik Mor ve Neon Turuncusu renkleri odaklı görüşü tetikleyecek mükemmel bir kombinasyon oluşturdu.

Bu kramponları giyen oyuncu koştuğunda yüksek kontrastlı renkler titreşim efekti oluşturarak çevresel görüşün düzenlenmesine yardımcı oluyor. Bu da oyuncuların takım arkadaşlarının yerini daha doğru şekilde tespit edebilmesini sağlıyor. İşte bu özellik, oyuncular açısından avantaja dönüşüyor.

Her düzeydeki oyuncular için uygun olan Elite Serisi'nde, genel olarak oyunun geliştirilmesi için dünyanın en iyi antrenörlerine, oyuncularına ve takımlarına içeriden özel erişim imkanı veren Nike Football+ da bulunuyor. Nike Football+ Master serisi, seçkin antrenman programı içeriğiyle kontrol, isabet ve hız alanlarında uzmanlık sağlıyor.''

Ayrıca, Dört Elite Serisi krampon, Nike Mercurial Vapor SuperFly II, Nike CTR360 Maestri, Nike Total90 Laser ve Nike Tiempo Legend III 22 Mayıs 2010 tarihi itibariyle Nike Beyoğlu ve Nike İstinye Park mağazalarından temin edilebileceği de dile getirildi.