Öğrenciler streslerini güllerle dolu okul bahçesinde atıyorlar

Karabük Mustafa Yazıcı Lisesi'nin bahçesi Türkiye'de örnek okul bahçesi olarak gösteriliyor. Öğrenciler stresini okul bahçesinde atıyorlar.

1979 yıl

Karabük Mustafa Yazıcı Lisesi'nin bahçesi Türkiye'de örnek okul bahçesi olarak gösteriliyor. Öğrenciler stresini okul bahçesinde atıyorlar.

1979 yılında hayırsever iş adamı Sami Yazıcı tarafından Karabük'ün varoş mahallerinden biri olan Atatürk mahallesine babası adına yaptırdığı Mustafa Yazıcı Lisesi başarılara doymuyor. Okul Müdürü Enver Karataş, öğrenci başarısını artırmak ve çocuklara çevre bilincini aşılamak için içinde 20 çeşitten fazla gül ve çiçek çeşidinin olduğu bir bahçe yaptıklarını söyledi. İdareci, öğretmen, veli ve öğrencilerle birlikte okulun bahçesini düzenlediklerini aktaran Müdür Karataş; "Güller, borazan çiçeği, menekşeler, sardunya ve sarmaşıklar diktik. Bu bahçemizin ortasına bir de şelaleli havuz yaptık. Bu bahçemizin meyvesini 2004 ve 2008 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde örnek okul bahçesi olarak gösterildik ve çeşitli ödüller aldık. Ayrıca mahalle halkı bizim bahçemizi örnek alarak kendi bahçelerini düzenledi. Bahçenin bakımını öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz. Buda öğretmen öğrenci ilişkisini geliştiriyor. Bu bahçe ve bu kaynaşma başarıyı da arkasından getirdi. Üniversite sınavlarında Türkiye genelinde iyi başarı kazanmamıza sebep olurken, 2006 yılında kurulan Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi 2008 yılında Türkiye genelinde Matematik oyunlarında Türkiye 2.'si olmamızda da etkili oldu. Fatih Üniversitesinin Sosyal Bilimler olimpiyatında 2 öğrencimiz Karabük iline ilk defa gümüş madalya getirdiler. Öğrencilerimizin çevre bilinci mahalle halkına da yansıdı. Ayrıca okulumuzda 20 senedir hiç olumsuz olay meydana gelmedi. Bahçemizden hafta sonları mahalle halkımızda yararlanıyor."dedi

Öğrenciler ise ders ve imtihan streslerini teneffüslerde bahçeye çıkarak attıklarını belirtti. Öğrenciler; "Bahçede gezmek bize ayrı bir rahatlık veriyor. Havalar ısınmaya başlayıp çiçekler açmaya başlayınca okulumuzun bahçesinin tadına doyum olmuyor. Bir tarafta kuş sesleri bir tarafta o güzel çiçekler ve su sesi bize ayrı bir huzur veriyor. Doğal olarak da bu huzur derslerimize yansıyor." dediler.