'Kaman Halkı İsterse Daha Çok İş Yapılacak'

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kaman İlçesinde gerçekleştirdiği çalışma gezisinde halkın kabul ettiği ve isteği her projenin içerisinde olacaklarını belirterek, "Anket sonuçlarına göre hareket edeceğiz" dedi

'Kaman Halkı İsterse Daha Çok İş Yapılacak'
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kaman İlçesinde gerçekleştirdiği çalışma gezisinde halkın kabul ettiği ve isteği her projenin içerisinde olacaklarını belirterek, "Anket sonuçlarına göre hareket edeceğiz" dedi.
Ziyarete AK Parti İlçe Başkanı Necati Çolak, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ile birlikte Milletvekili Mikail Arslan katıldı. Arslan, Fen Lisesi ve TOKİ yeri konusunda bilgiler vererek, "Fen Lisesi açılması konusunda Bakanlığa teklifte bulunduk ve cevap bekliyoruz. 2. etap TOKİ içinde belediyeden istediğimiz anketin sonuçlarına göre hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Stadyumdaki tribünün tamamlanacağı müjdesini de veren Arslan, "Kaman-Ankara bölünmüş yolundaki eksikleri tamamlayacağız. Hükümet Konağı ile ilgili proje çalışmalarını revize ediyoruz. Sağlık Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi inşaatlarına başladık. Bu yıl Değirmenözü Baraj Göletinin yapımı için ihale hazırlıklarına devam ediyoruz. DSİ tarafından yapılacak büyük bir gölet olacak ve yetiştirebilirsek bu yıl ihale edeceğiz. Tarım Köy projemiz ve Hirfanlı Barajının turizm planı çalışmaları devam ediyor, İnlidağ Mağarasının turizme kazandırılması için ödenek talebimiz oldu ve gelince ihaleye çıkacağız. Şehir stadyumundaki yarım kalan A tipi tribün inşaatının tamamlanması için Özel İdareden 222 milyarlık kaynak ayrıldı ve bu yıl tamamlayarak kullanılabilir hale getireceğiz. Türk Telekom Osman Kulaksız Lisesine giden yolun kenarına kaldırım için Karayollarından 2 bin metrekare bordur ve tretuvar malzemesi getirttirdim ve şu anda belediyemizin işçiliği ile yapılıyor. TOKİ'nin de yapılan parke paraları da TOKİ tarafından ödendi. Ayrıca, belediye'ye 18. madde uygulaması ve plan yapmak için 200 bin TL'lik çevre yolu ödeneğinin gönderilmesi çalışmalarımızda devam ediyor" şeklinde konuştu.
Arslan, Kentsel dönüşümün zaman alan bir iş olduğunu da hatırlatarak, "Biz 2. etap toplu konuta ağırlık veriyoruz. Halkın istediği ve hazır olan o 2'inci etabı hızlı bir şekilde yapmamız lazım. Şehrin gelişmesi ve ilerlemesi için, Organize Sanayini tetiklemesi açısından önemli. Acil ihtiyaç ve talep de var. Kentsel dönüşünde zaman alacak bir iş, zannedildiği gibi kolay değil. TOKİ ve Belediye tarafından yapılıyor ve tabi ki biz destekliyoruz projeyi. Fakat bu vatandaşın rızası ile olacak proje, vatandaş buna evet diyecek. Ekonomik şartların ortaya çıkması lazım. Yeni daire fiyatları ne olacak, arsa fiyatı nedir, ne kadar katkı sağlayacak veyahut ta bedel alacak mı bunların cevaplarının açığa çıkması lazım ki vatandaşta buna taraf olabilsin" diye konuştu.
Bunların hepsinin ciddi bir çalışmayı gerektirdiğini de söyleyen Arslan, "Gelişmiş yerlerin arazi kıymeti olduğu için bu projeler rehabilite edilebiliyor, dönüşüm sağlanabiliyor. Ama küçük yerlerde arazi kıymetli değil ve inşaat maliyeti çok yüksek, o yüzden ters orantı var ve vatandaşa bir yük geliyor. Bu yükü karşılayabilir mi, ekonomik şartlar nedir, bunlar tabi ki cevaplandırılması gereken sorular. Şehirde yeni bir getirim alanı oluşturacak dükkanlar, iş merkezleri ne kadar katkı sağlayacak, belediyenin hissesi ne kadar, hazine ve yol payı ne kadar? Bunların hepsi cevaplandırılması gereken konular. Tabi vatandaşımızın kabul ettiği, istediği her projenin içinde biz oluruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.