Ergenekon davasına bakan hakim Şengün: Bana kimse talimat veremez

Yargıtay 8. Daire Üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ile ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, S

Yargıtay 8. Daire Üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ile ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, Silivri'deki makam odasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. "clipshack.com" adlı video paylaşım sitesine düşen ses kaydına göre Aktan, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'e tutuklu sanık Emin Gürses için, "Söyledik, burada Köksal'a, ne tutuyorsun bu adamı?" dediğini iddia ediyor. "Benim öyle bir görüşmem yok. Bana kimse talimat veremez." diye sert çıkan Şengün, "Böyle bir telefondan haberim yok" derken bir gazetecinin "Suç duyurusunda bulunacak mısınız" sorusu üzerine "Ne suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

Mahkeme başkanı Köksal Şengün, ses kaydından duruşma arasında haberdar olduğunu ve hiçbir kimseyle ses kaydındaki mahiyette bir konuşmasının olmadığını söyledi. Başkan Şengün, ses kaydını basın mensuplarının yanında üye hakim Hüsnü Çalmuk'un bilgisayarından dinledi. Ses kaydının ait olduğu iddia edilen Hamdi Yaver Aktan'ı tanıdığını ifade eden Başkan Şengün, "Ben mesleğim gereği bu Yargıtay üyesini ve onun gibi onlarcasını tanırım. Ama bir hakimin böyle bir şeyi konuşması mümkün değildir." dedi. "Ben bu şahısla telefonda hayatımda görüşmedim" diyen Şengün, Yargıtay'a gittiğinde birçok hakimle görüştüğünü sözlerine ekledi.

Kendisine hiç kimsenin talimat veremeyeceğini söyleyen Şengün, "Hamdi Yaver Aktan ile Yargıtay'a gittiğimde görüşürüm. Hakim öyle şey konuşur mu? Ben 60 yaşındayım, 35 yıldır bu mesleği severek yapıyorum. Çocuklarım ailem dışında en çok sevdiğim şey mesleğimdir." Şeklinde konuştu. Basın mensuplarının, "Hamdi Yaver Aktan hakkında bir yasal işlem yapacak mısınız?" sorusuna "Hayır, kimseyle uğraşmam. Ayıp yapana aittir, kim yaptıysa ayıbı ona aittir." diye konuştu.

Bu tür videoların hep aynı kaynaktan verildiğini söyleyen Şengün, "Kaynak aynı. Samanyolu, Zaman, Yeni Şafak... Bunlar hep aynı yerden, bu da manidardır. Benim kimseyle kavgam yok, ama bana kimse gözdağı veremez. Ucuza pabuç bırakmam ben." ifadelerini kullandı.

Mahkemede kararların heyet halinde verildiğini de hatırlatan Başkan Şengün, "Bakın ben kaç kişinin tahliyesini istiyorum, çıkabiliyorlar mı? Öyle olsaydı herkes tahliye olurdu. Bunlar kötü şeyler. Bırakın mahkeme işini yapsın gereğini yapsın." şeklinde konuştu.

Bu gibi şeylerin kendisini hiç etkilemediğini belirten Şengün, "Bunlar kötü şeyler, beni asla üzmez ama çocuklarımı, eşimi üzüyor." şeklinde konuştu. Kendilerinin yürüttüğü yargılamadan dolayı her şeye hazır olduklarını söyleyen Şengün, "Olacak bunlar, bizi etkilemez." diye konuştu.

"Benim öyle bir görüşmem yok." diyen Şengün "Bana kimse talimat veremez" diye sert çıktı. Şengün, "Böyle bir telefondan haberim yok" derken bir gazetecinin "Suç duyurusunda bulunacak mısınız" sorusu üzerine "Ne suç duyurusunda bulunacağım." dedi.