Cinayet zanlısı 4 yıl boyunca kadın kılığında dolaşmış

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 4 yıl önce cinayet işledikten sonra ortadan kaybolan zanlı yakalandı. Zanlının 4 yıl boyunca yakalanmamak için kadın kığın

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 4 yıl önce cinayet işledikten sonra ortadan kaybolan zanlı yakalandı. Zanlının 4 yıl boyunca yakalanmamak için kadın kığında dolaştığı öğrenildi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 2006 yılında silahla öldürülen Hüseyin Can'ın (50) katil zanlısı M.C (63), Nevşehir polisi ve İstanbul polisi işbirliği ile İstanbul'daki evinde yakalandı. Cinayetten sonra görgü tanıklarına katil zanlısını teşhis ettiren polis daha sonra Ürgüp Sulh Ceza Mahkemesince 2006 yılında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen bu yakalanamayan zanlıyı aramaya koyuldu.

Polis ardından zanlının izini bularak İstanbul'da yaşadığını belirledi. Daha sonra zanlının kızı L.T'nin Nevşehir'de olduğunu ve yakın bir tarihte İstanbul'a gideceği bilgisini edinen polis, zanlının kızı L.T'nin İstanbul'a gittiği otobüse ekip yerleştirdi. Aranan zanlı M.C'nin kzı L.T'yi takip eden polis, zanlının saklandığı evin adresini de belirledi.

Daha sonra Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Büyükçekmece Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararı doğrultusunda 19 Mayıs 2010 günü saat 05.30 sıralarında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile ortaklaşa yaptıkları çalışma sonucu, katil zanlısını Avcılar'daki evinde yakaladı. M.C'nin tanınmamak için 4 yıldır kadın kılığında dolaştığı bildirildi. Nevşehir'e getirilen zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.