Btso Başkanı Yumak, Çalışmaları Değerlendirdi

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, göreve geldikleri günden itibaren kentin ekonomik ve sosyal kalkınması için birçok girişime önderlik ettiklerini söyledi.

Bayburt'un refahını gaye edinen bütün kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerince yürütülen çalışmalara hiçbir ayrım gözetmeksizin destek verdiklerini dile getiren Başkan İbrahim Yumak, "Başta valiliğimiz ve belediyemiz olmak üzere yerel kurumlarla ortak projeler yürüttük, ortak girişimlerde bulunduk. Özellikle şehrimize yeni yatırımların gelmesi ve yatırımcıların teşvik kanunu kapsamında elde edecekleri avantajlar hakkında Oda olarak bize müracaat etmiş bütün müteşebbislerin bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda odamıza başvuran bütün yatırımcılara başta organize sanayi bölgemizde yer tahsisi ve gerçekleştirilecek yatırımlar için ihtiyaç duydukları finansmanı temin edebilecekleri yollara kadar bilgi ve danışmanlık destekleri sunuyoruz" dedi.
Erzurum- Erzincan- Bayburt illerinden oluşan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansına da değinen İbrahim Yumak, hızlı bir yapılanma ile şu anda birçok kalkınma ajansının henüz başaramadığı şekilde organize olduklarını ve proje teklif çağrısına çıkılabilmesi için gerekli olan Başvuru Rehberinin hazırlanması çalışmaları gözden geçirildiğini belirtti.
Bölgeyi oluşturan üç ilde uygulanabilecek güdümlü proje konularının tartışıldığını ve bu konuda fizibilite çalışmalarının yapılmasına karar verildiğini dile getiren Başkan İbrahim Yumak, "Bizler güdümlü proje konusunda hazırlık çalışmalarımıza başladık. Ajans Yönetim Kurulu olarak sonraki toplantımızı 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü Erzincan'da yapacağız ve Haziran ayında da proje teklif çağrısına çıkmayı hedefliyoruz. Bu süreç içerisinde bizden destek talep edecek üyelerimize ve hemşerilerimize her türlü teknik ve danışmanlık desteğini sağlayacağımızın altını çizmek istiyorum. Umuyorum ki Bayburt 2005 yılında Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında gerçekleştirdiği başarıyı tekrar edecek. Ticaret Sanayi Odası olarak bu mesuliyetin bilincinde hareket edeceğiz. Kalkınma Ajansımızın Bayburt'ta açacağı Yatırım Destek Ofisi'ni de Odamız binasında ve odamıza entegre bir yapılanma içerisinde hayata geçireceğiz. Gerek Kalkınma Ajansının sağlayacağı mali destekler hakkında bilgi vermek gerekse de ilde yatırım yapacak müteşebbislere her türlü yardımın sağlanması gibi görevleri yerine getirecek olan Yatırım Destek Ofisimizin de Bayburt'umuza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Başkan İbrahim Yumak, 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin 65. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirileceğini de hatırlatarak, "Biz Bayburt Ticaret ve Sanayi Odamızın temsilcileri olarak bugüne kadar olduğu gibi bu genel kurulda da ilimizi ve iş dünyamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan böyle de fırsatını bulduğumuz her zaman ve zeminde ilimizin sorunları ve çözüm yollarını gündeme getirmeye devam edeceğiz." dedi.