Yalova Barosu Başkanı İnci Resmen Tbb Başkanlığı'na Aday

Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ' un ölümünün ardından boşalan koltuğa , Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci talip oldu . Yalova Barosu ' na bağlı avukatlarla adaylığını paylaşan İnci , neden aday olduğu hakkında meslektaşlarına bilgi verdi . Ardından adliye önünde avukatlarla birlikte poz veren İnci , baroların siyasallaşmasını engellemek için aday olduğunu dile getirdi .
İnci , " Yalova ' dan aldığım güç ve destekle Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ' na adaylığımı açıklıyorum . Benim adaylığım , Türkiye adaylığıdır . Tüm barolardan destek görüyorum . Bütünleştirici bir yapım var . Ayrımcılığı kabul etmiyorum . Baroların siyasallaşmasını önlemek için adayım . Bugün içinden geçmekte olduğumuz süreçte yurttaşların bütünlük arz eden bir hukuk kuruluşuna , barolara çok ihtiyacı vardır . Bölünmüşlük hiçbir zaman lehimize olmayacaktır . Umarım arkadaşlarım benim bu görüşlerimi gözden
geçireceklerdir . Ben Türkiye ' nin her yerindeki barolardan oy alabilecek tek başkan adayıyım . Kars ' tan Edirne ' ye kadar her baro bana saygı ve sevgi gösterir . İnşallah yüzümüzün akı ile sonuca ulaşır ve Türkiye ' ye yepyeni bir baro yönetimi anlayışı ile hizmet etmeye devam ederiz " dedi .