Başbakan Erdoğan, Batum Sheraton Oteli'nin açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili ile birlikte Batum Sheraton Oteli'nin açılışını yaptı.

Başbakan Erdoğan, Batum Sheraton Oteli'nin açılışını yaptı
Bugünkü yoğun temaslarının ardından Gürcistan'ın Batum kentine geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili ile birlikte, Çarmıklı Grubu'nun inşaatını üstlendiği Batum Sheraton Oteli'nin açılışını yaptı. Açılış töreninden önce konuşan Başbakan Erdoğan, çok daha erken saatlerde Batum'da olmayı düşündüklerini ancak İran'daki nükleer programla ilgili yapılan çalışmanın uzaması nedeniyle geciktiklerini, Azerbaycan'daki temaslarını da tamamlamalarının ardından Gürcistan'a ancak yetişebildiklerini belirtti ve bunun için özür dilediklerini söyledi.

Ortaya çıkan güzel eserden dolayı Çarmıklı Grubu'na teşekkür eden Başbakan Erdoğan, turizmin dünyada farklı bir öneme haiz olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz de son 7 yıllık iktidarımız döneminde Türkiye'de bunu yaşadık, yaşıyoruz. İnanıyorum ki şu anda Gürcistan, Batum'la bunun en önemli sıçramasını yapacaktır. Şu ana kadar Eylül-Ekim aylarına yönelik ortaya konulan oran, hakikaten memnuniyet verici. Temennim odur ki diğer otellerin de yapımıyla birlikte buradaki süreç aynı şekilde artarak devam etsin, aynı şekilde Karadeniz'imize farklı bir güç kazandırsın. Nitekim Batum Havalimanı'yla biz bir farklılığı ortaya koyduk. İki farklı ülke Batum Havalimanı'nı birlikte kullanıyor, Türkiye ve Gürcistan. Bu da öyle zannediyorum ki dünyanın ilkleri arasındadır, çünkü bu bir özgüven meselesidir. Bu özgüveni ortaya koymak suretiyle değerli dostum Saakaşvili ile bu adımı attık ve şu anda bu havalimanından birlikte istifade ediyoruz. Tabii TAV olarak da burada böyle bir adımın atılması o da yine Türk müteahhitlerinin, Türk işletmecilerinin bu noktadaki ayrı bir başarısı, bundan dolayı da yine ben kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum" diye konuştu.

Gürcistan'ın Batum'la farklı bir zenginliği yakalayacağına inandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Kaldı ki başbakanlığımın ilk dönemlerinde Batum'a geldiğimde, yine değerli dostumla Batum'u dolaştığımızda böyle bir Batum yoktu. Ama şu anda çok daha farklı, gelişen, kalkınan bir Batum'u görüyoruz. Bundan sonraki süreçte Gürcistan'ın da, Batum'un da çok daha güçlü bir hale geleceğini şu anda görmemek mümkün değil. Ben sayın cumhurbaşkanını tebrik ediyorum, ekibini tebrik ediyorum. Aynı şekilde Nurol Holding'in cesurane atmış olduğu bu adım sebebiyle kendilerini kutluyorum. İşletmeci olarak Sheraton'ı burada tebrik ediyor, kutluyorum, hayırlı olsun derken; özellikle değerli dostumun şahsıma layık gördükleri bu madalyayı da milletim adına almaktan onur duyuyorum, bundan dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Sheraton Batum Oteli'nin açılış törenin ardından, Batum Havaalanı'ndan TSİ 20.35 sıralarında ANA uçağıyla Madrid'e hareket etti. Başbakan Erdoğan'ı Batum Havaalanı'ndan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Madrid'e gitti.