Yayınevleri, Kocaeli 2. Kitap Fuarı'nın geçen yıldan yoğun geçeceğine inanıyor

Kocaeli 2. Kitap Fuarı açıldı. Türk sinemasının yıldızlarının katılımıyla açılışı gerçekleştirilen fuarda 170 yayınevi 1 hafta boyunca kitapseverleri

Kocaeli 2. Kitap Fuarı açıldı. Türk sinemasının yıldızlarının katılımıyla açılışı gerçekleştirilen fuarda 170 yayınevi 1 hafta boyunca kitapseverleri ağırlayacak. Yayınevi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kitap fuarına ilk günden ilginin yoğun olduğunu bunun daha da artacağını söyledi.

Kocaeli 2. kitap fuarı yeşilçam'ın unutulmaz yıldızları Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'in katılımıyla kapılarını kitap severlere açtı. Fuar yetkilileri, türk sinemasının unutulmaz yıldızlarının kitap fuarına katılmasından sınra Kocaeli Kitap Fuarına şehir halkının ilk günden yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Yayınevleri yöneticileri, yeşilçam yıldızlarının katılımıyla kitap fuarının açılışının yapılmasının çok isabetli bir karar olduğu görüşünde birleşti. Kitap Fuarına belediyenin büyük önem verdiğini söyleyen yayınevleri yöneticileri, ilk günkü yoğunluğu gördüklerini, geçen seneye göre daha çok kitapseverin fuara katılacağını tahmin ettiklerini söyledi. Türkiye gibi kitap okumanın az olduğu bir ülkede kitap fuarlarının çoğalmasını temenni eden yayınevleri, vatandaşların duygularına, ruhlarına, düşüncelerine göre her kitabı rahatlıkla bulabileceklerini ifade etti.

YAYINEVLERİ FUARIN YOĞUN GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Timaş Yayınları'ndan Ergün Durmaz, Kocaeli Belediyesi'nin bu fuara büyük önem verdiğinin sokaktaki reklamlardan görüldüğünü belirtti. Vatandaşların da yoğun ilgi göstereceğini tahmin ettiğini ifade eden Durmaz, "İlk gün itibariyle yoğunluktan memnunuz. Geçen seneye göre çok daha güzel bir fuar olacak." diye konuştu.

Can Yayınları'ndan Furkan Kipritçi ise, fuarın geçen seneye göre çok daha yoğun geçeceğini düşündüklerini söyledi. Vatandaşlara fuara gelip kitaplara bakmasını tavsiye eden Kipritçi, "Buradan kitap almadan çıkmayacaklardır." dedi.

Doğan Kitap'tan Sercan Tekin de, "Bu fuara insanların gelmesi lazım. Okumaya başlamak için çok önemli bir adım olabilir. Herkes fuara gelip kendi düşüncesine, ruhuna ve duygularına uyan kitabı bulabilir. Bu kitap fuarı okuma alışkanlığının artması için çok önemli bir adım." ifadelerini kullandı.