HÜRSİAD'da ayın konuklarından 'yenilik' dersi

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Mehmet Taşdemir, KOBİ'lerin, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sürdürülmesine önemli katkı sağladığı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Mehmet Taşdemir, KOBİ'lerin, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sürdürülmesine önemli katkı sağladığını söyledi.

Mehmet Taşdemir, derneği her ay düzenlediği 'Ayın Konuğu' programında yaptığı konuşmada, KOBİ'lerin ülke için öneminden bahsetti. HÜRSİAD'ın bu ay ki konuğu Avrupa İşletmeler Ağı GAPSUN Proje Koordinatörü ve Gaziantep KOSGEB TEKMER Müdürü Selçuk Eriş, KOSGEB Müdürü Ali İhsan Mutlu ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Uzmanı Saime Çelik oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Mehmet Taşdemir, KOBİ'lerin Türkiye gibi gelişen ülkelerde işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturmasında önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Taşıdıkları yerellik ve orta sınıfı güçlendirme gibi niteliklerin KOBİ'leri sosyal açıdan da önemli kıldığını kaydeden Taşdemir, şöyle konuştu:

"Ülkemiz açısından genel bir değerlendirme yapılacak olursa, iş yeri sayısı, çalışanlar sayısı ve katma değer olmak üzere üç önemli göstergeye bakıldığında, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ülkemizin gerek sosyal gerekse ekonomik dokusunda önemli bir yer işgal ettiği görülmektedir."

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Uzmanı Saime Çelik ise HÜRSİAD gibi şehrin önde gelen iş adamları derneğinin organizasyonuna katılmanın gurur verici olduğunu söyledi. Yaklaşık bir yıl önce kurulan bu konsorsiyumdan, iş adamlarının ve KOBİ'lerin daha fazla istifade etmelerini amaçladıklarını söyleyen Çelik, bu yönde kurumun kapılarının sonuna kadar olduğunu ifade etti. Ücretsiz danışmanlık hizmetleri verdiklerini, Türkiye'deki 7 konsorsiyumdan birinin de GAPSUN Konsorsiyumu olduğunu dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"GAPSUN Konsorsiyumu ortakları, KOBİ'lere yönelik bilgilendirme, bilinçlendirme, geri bildirim, işbirliği ve danışmanlık, Avrupa İşletmeler Ağına üye olan ülkelerdeki KOBİ'ler arası ticari işbirliğinin kolaylaştırılması, yenilikçiliğin teşvik edilmesi, teknoloji ve bilgi aktarım hizmetleri gibi hizmetler sunuyor. AB projeleri ve fonlarına erişim sağlamaktadır. Üç modül altında toplanan bu hizmetlerin yanı sıra GAPSUN Konsorsiyum ortakları, bölgesindeki firmalara yabancı ülkelerden iş ortağı bulmaları konusunda yardım etmekle birlikte, firmaları ziyaret ederek firmanın mevcut sorunlarını analiz ediyor, bu sorunların çözümü konusunda ücretsiz danışmanlık hizmetleri veriyor. GAPSUN Konsorsiyumu olarak iş dünyasının somut beklentilerini karşılamak üzere sürekli toplanıyoruz. Bugün HÜRSİAD'ın ev sahipliğinde bir araya geldik. Umarım bu programın ardından iyi sinerji yakalanır ve daha fazla KOBİ bu imkanlardan yararlanır."

TEKMER hakkında bilgi veren Gaziantep KOSGEB TEKMER Müdürü Selçuk Eriş, 25 Aralık 2004'de Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve KOSGEB Başkanlığı işbirliğiyle kurulduğunu belirterek, Türkiye'de 20 TEKMER olduğunu kaydetti. Pazarlama yöntemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Eriş, "İşletme içi uygulamalarda, iş yeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde, değişiklik, farklılık arz eden ürün, hizmet veya imalat yöntemi veya pazarlama yöntemi yeniliktir." dedi.

Programın ardından konuklara plaket verildi. HÜRSİAD'a üye olan iş adamlarına da üyelik belgesi verildi, rozet takıldı.