İran'da 6 PJAK üyesinin idam edilmesini protestoya polis müdahale etti

İran'da 6 PJAK üyesinin idam edilmesini pretesto etmek için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gösteri düzenleyen grup polise taş attı. Güvenlik güçleri,

İran'da 6 PJAK üyesinin idam edilmesini pretesto etmek için Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gösteri düzenleyen grup polise taş attı. Güvenlik güçleri, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi eski cezaevi kavşağında bir araya gelen grup, yolda ateş yakarak barikat kurmak istedi. Vatandaşların engellemelerine rağmen ateş yakıp Cengiz Topel Caddesi Oslo Oteli önüne kadar yürüyen göstericiler, burada polise taşlarla saldırmaya başladı.

Yaşanan gerginlik üzerine Yüksekova BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan, Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin ile parti yöneticileri, çarşı merkezinde toplanan grupla görüşmeler yaparak dağılmalarını istedi.

Çevredeki vatandaşların tüm müdahalelerine rağmen dağılmayan gruba güvenlik güçleri basınçlı su ve gazla müdahale etmeye başladı. Çıkan olaylar üüzerine ilçe esnafı kepenk kapattı. Polisin müdahalesiyle göstericiler Şemdinli yolu üzerinde bir araya gelerek yola barikat kurdu. Polisle göstericiler arasındaki gerginlik devam ediyor