İnegöl'deki kitap okuma yarışması çekişmeye sahne oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde düzenlenen "Türkiye Okuyor" kampanyası, bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor.

Kitap okuma alışkanlığ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde düzenlenen "Türkiye Okuyor" kampanyası, bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor.

Kitap okuma alışkanlığını arttırmak, Türkiye'deki 3 milyon okuma - yazma bilmeyen yetişkine okuma yazma öğretmek amacıyla gerçekleştirilen kampanyada "Türkiye Okuyor, Bursa Okuyor, İnegöl de Okuyor" adı altında İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı etkinliklere bir yenisi daha eklendi.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla okullarda yapılan "Dersten önce kitap okuma" uygulaması ile aynı amaca yönelik olarak, Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi'nde ilköğretim ve liseler arasında "Kitap Okuma Yarışması" düzenlendi.

Okullarda yapılan ön elemeleri başarıyla geçen 504 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen final niteliğindeki yarışmanın sorumlusu Şube Müdürü Özer Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği 100 temel eser arasından 10 eserin seçilerek, öğrenciler tarafından okunmasının istediğini belirtti. Okunan kitaplara dayanan yarışmada öğrencilere test kitapçığı şeklinde 90 soru yöneltildiğini aktaran Yılmaz, 90 dakika cevaplama süresi verildiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Baştürk de "Okullarımıza bundan yaklaşık 5 ay önce seçilmiş olan 10 eserin okunmasına yönelik duyuru yaptık. Öğrencilerimiz de bu eserleri okuyarak kitaplardan sorulacak olan soruları cevaplamaya hazır hale geldiler." dedi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılacak olan ödül töreninde yarışmacılara geçen yıl olduğu gibi dizüstü bilgisayar, mp4 ve mp3 çalar armağan edileceğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Baştürk, verilecek olan ödüllerin ilçedeki hayırseverler tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.