Engellilerin asker gecesinde hüzünlü anlar yaşandı

Temsili askerlik yapmak için kışlaya gidecek engelliler için gece düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı asker gecesinde evlatlarını bir günlüğüne

Temsili askerlik yapmak için kışlaya gidecek engelliler için gece düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı asker gecesinde evlatlarını bir günlüğüne askere gönderecek anneler göz yaşlarına hakim olamadı.

Türkiye'de Engelliler Haftası nedeniyle çeşitli illerde engelliler için etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinlikler içinde ise en ilginci engelli gençlerin bir günlük temsili olarak askere gönderilmesi oluyor. Bir günlük temsili askerlik için bugün kışlaya teslim olacak engelli gençler için Topkapı Sosyal Tesisler'de asker gecesi düzenlendi.

Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği tarafından gerçekleştirilen asker gecesine Fatih Belediyesi destek verdi. Kemençe ve hareketli müzikler eşliğinde doyasıya eğlenen engelli gençler, annelerine karanfil hediye etti. Çocuklarını bir günlüğüne de olsa asker olarak görmenin heyecanını yaşayan anneler gururun yanında hüzünlü anlar da yaşadı. Bazı anneler göz yaşlarını tutamadı. Karanfilleri alan anneler uzun süre çocuklarına sarıldı ve onları öptü. Engelliler için bugün askeri bir tören düzenlenmesi bekleniyor.