Bakanın Konvoyundaki Kazada Milletvekili Ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaralandı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün konvoyunda yaşanan trafik kazasında Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan yaralandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Adıyaman'da Ticaret Borsası binasının açılışına ve Ticaret ve Sanayi Odası binasının temel atma törenine katıldı. Ticaret Borsası binasının açılışı için hareket eden bakanın konvoyunda bulunan ve içersinde Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ile İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan'ın bulunduğu otomobil, önde ani fren yapan otomobile çarptı. Arkadan başka bir aracın da kendilerine çarpmasıyla darbe alan Milletvekili Mehmet Erdoğan
ve İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan yaralandı. Zincirleme kazada 4 araç birbirine girdi. Ambulansla Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Milletvekili Mehmet Erdoğan ayakta tedavi edilirken, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan'ın kolunun kırıldığı öğrenildi. Bakan Nihat Ergün, konvoyunda meydana gelen kazada yaralanan Erdoğan ve Baykan'ı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini illetti.
Adıyaman Ticaret Borsası'nın açılışı öncesinde bir konuşma yapan Bakan Nihat Ergün, Türkiye'nin küresel krizden en az etkilenen ve krizin etkisini en çabuk atlatan ülkelerin başında geldiğini vurguladı. Bakan Ergün, Türkiye'nin her bölgesinin eşit bir şekilde kalkındığını ve yapılan her yatırımın kendilerini yürekten heyecanlandırdığını söyledi. Ergün, "Her alanda makro ekonomik rakamları da hayata geçiriyoruz. Mali disipline sıkı sıkı sarıldık. 36 milyar dolardan aldığımız ihracat 132 milyar dolara
çıktık. İhracatın artması yeni yatırımların artmasını ve istihdamı sağlayacaktır. İşte bu nedenle 2023 yılında ihracatımızı 500 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz. Küresel kriz ortamında çok küçük kayıp yaşasak da Türkiye, kayıplarını telefi etmeye başlayan ülkeler arasında ilk sıralarda yer almıştır. Bugüne kadar uyguladığımız ekonomik politikalarının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir" dedi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, Türkiye'nin ekilebilir arazi bakımından dünyanın 9. ülkesi olmasına rağmen tarım ürünleri ihracatında gerilerde olduğunu söyleyerek, "Bugün Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatı 11 milyar dolardır. Konya büyüklüğündeki Hollanda'da ise 50 milyar dolardır. Dünyanın ekilebilir arazi bakımından 9. büyük araziye sahip Türkiye'nin layık olduğu yere gelmesi için el birliği yapmamız gerekir" diye konuştu.
Vali Ramazan Sodan ve Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat'ında konuşmalarının ardından açılışa geçildi. Kurdele kesilmesinin ardından bina gezilerek, Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının temel atma törenine geçildi.

PLATFORMA POLİS ETTEN DUVAR ÖRDÜ
Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2 milyon dolara mal olacak olan yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Tarla içerisine kurulan ve dört tarafı açık olan platformda polis, geniş güvenlik önlemi aldı. Etten duvar ören polis ekipleri, platforma kimseyi yaklaştırmadı. Burada da konuşma yapan Bakan Nihat Ergün, KOSGEB'in 20. yılı nedeniyle yeni düzenlemeler yapıldığını ve bunların önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, binanın teknik yapısıyla ilgili bilgiler verdi. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından dua edildi. Daha sonra butona basılarak temel atıldı. Bakan Nihat Ergün daha sonra valiliğe geçti.