LDP Genel Başkanı Toker: Baykal'ın başına gelen utanç verici

LDP Genel Başkanı Cem Toker, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başına gelen durumun utanç verici olduğunu söyledi. Toker, iktidarın da olaya, hük

LDP Genel Başkanı Cem Toker, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başına gelen durumun utanç verici olduğunu söyledi. Toker, iktidarın da olaya, hükümetin bir üyesinin başına gelmiş gibi tarafsız yaklaşması gerektiğini ifade etti.

LDP Denizli İl Başkanı Hakan Kaya ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Toker, gündemdeki konuları değerlendirdi. Cem Toker, "Bir insanlık suçu işlendi. Bu görüntüyü elde edenler, demek telefonları da dinledi ki mekânı biliyorlar. Öyle bir çalıştılar ki o mekâna kamerayı yerleştirebildiler. Bence hükümet, ahlâksızca işlenen bu insanlık suçunu, Ergenekon'u kovaladığı zihniyetle sonuna kadar kovalamalı. Adeta iktidar partinin bir üyesinin başına gelmiş gibi tarafsızca ve hırsla bunu yapanları ortaya çıkarmalı, araştırmalı, ibret-i âlem olacak şekilde de cezalandırmalı." dedi. Toker, benzeri bir durumun kendi başına gelmesi halinde istifa etmeyi düşünmeyeceğini de söyledi.

Türkiye'de Anayasa'yı değiştirmekten ziyade, kanunları özgürlük yanlısı bakış açısıyla değerlendirecek yargıçlara ihtiyaç olduğunu belirten LDP Genel Başkanı Toker, HSYK'yı değiştirmenin bir şey ifade etmeyeceğini, yargıçların ve savcıların kafalarını değiştirmek gerektiğini kaydetti. Toker, "Yargıçların ve savcıların daha özgürlükçü gözlükle yasaları yorumlayarak, temel hak ve özgürlükleri savunarak, 'Devletten maaş alıyorum, o nedenle devleti korumalıyım.' zihniyetini terk ederek karar vermesi lazım. Onun için yargıda kafa reformu lazım." şeklinde konuştu.