Ormandan 'açma' yapılarak oluşturulan fındık arazileri mahkeme kararıyla söküldü

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde ormandan 'açma' yapılarak oluşturulan fındık arazileri mahkeme kararıyla söküldü. 110 dönümlük alanda ekili bulunan f

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde ormandan 'açma' yapılarak oluşturulan fındık arazileri mahkeme kararıyla söküldü. 110 dönümlük alanda ekili bulunan fındık ağaçları, iş makineleriyle sökülürken, arazi sahipleri sökümün hasattan sonra yapılmamasına tepki gösterdi.

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler mahkemenin söküm kararını uygulamak üzere iş makineleriyle Ekinli köyüne geldi. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı sökümde, açma yapılan alanlardaki fındık ağaçları, iş makinesiyle söküldü. Orman Müdürlüğü görevlileri 40 kişiye ait olan 110 dönümlük alana, söküm yapıldıktan sonra 1 ay içinde fidan dikileceğini belirtti.

Ekinli Köyü Muhtarı Mehmet Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, 110 dönümlük fındıklığın iş makineleriyle söküldüğünü belirterek, "Mahkeme kararı var diyorlar. Söküm biraz erken oldu.Vatandaşların fındıklarıını toplamaları lazımdı. Müsade istediler, vermediler. Buna daha önce göz yumanlar utansın. Şu anda fındık yetişmiş sıkıntı var. En azından bu yılki mahsulünü vatandaş alsaydı iyi olurdu. Bu nokadan sonra bir şey diyemem.Eğer bizimkini söker de başka köyleri es geçerlerse eşitsizlik olur.Adalet olacaksa tamamında söküm işleminin devam etmesinden yanayız." dedi.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız ise, kesinleşmiş mahkeme kararlarını uygulayarak söküm yaptıklarını söyledi.Söküm işlemlerine Kaynarca ilçesinden başlandığını ifade eden Yıldız, şunları söyledi: "Kesinleşmiş mahkeme kakarı nedeniyle infazın yapılması mecburiyeti var. Köy sakinleriyle görüştüm, "Bunu yapmaya mecburuz, sevinerek yapmıyoruz." dedim. Kendileri de 'adil davranın' dediler. Biz de programa aldığmız bölgelerde söküm işlemlerine devam edeceğimizi söyledik. Söküm yapılan alanlara fidan dikiyoruz."