Narkotik polisi Beylikdüzü'nde öğrencileri bilgilendirdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü polisleri, Sağlık Şenliği kapsamında Beylikdüzü'nde öğrencileri uyuşturucu maddeler, zararları ve k

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü polisleri, Sağlık Şenliği kapsamında Beylikdüzü'nde öğrencileri uyuşturucu maddeler, zararları ve korunma yöntemleri konusunda uyardı.

Sağlık Şenliği etkinlikleri çerçevesinde; Cahit Zarifoğlu Lisesi ile 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi öğrencilerine İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Psikolojik Danışman Uğur Evcin tarafından görsel dokümanlar eşliğinde madde bağımlılığı hakkında bilgi verildi.

Toplum ve gençlik olarak madde bağımlılığı konusunda bilinçlenmenin önemine değinen Evcin, "Ülkemizin jeopolitik konumu gereği transit kaçakçılığın olması ve sokak satıcılarının rakamı çok yüksek. Türkiye'nin transit kaçakçılıkta geçiş yolu olması nedeniyle yakalanan uyuşturucu madde tonlarla ifade edilmektedir. Bu maddelerin 1 gramının dahi bağımlılık yaptığı düşünülürse tehlikenin boyutu anlaşılabilir. Ülkemiz gençliği için tehlike oluşturan sokak satıcıları ile mücadele de esas olan ise toplumun bilinçli olmasıdır. Sonuçta talep olmazsa onlar da satış yapamaz" dedi.

BAĞIMLI BİR GENÇ GASP YA DA CİNAYET İŞLEYEBİLİR

Madde bağımlılığı olan kişilerde beyin hasarının yüksek düzeyde olduğunu belirten Evcin, "Bağımlı kişiler kendilerine yöneltilen en basit sorulara dahi güçlükle cevap verirler. Cevaplarının da yanlış olma olasılığı çok yüksektir. Sizlerin şimdi yarına dair, hayata dair birçok hayalleriniz, idealiniz var. Bağımlı bir gencin ise tek amacı o maddeyi almaktır. Bunu elde edebilmenin yolları arasında gasp da vardır, cinayette." şeklinde konuştu. Ardından öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Beylikdüzü Sağlık Şenliği 14 Mayıs Cuma gününe kadar, seminerler ve ücretsiz sağlık taramaları ile devam edecek.