'Engellilere verilecek en güzel hediye sevgidir'

Samsun'un Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, ana sınıfından itibaren engelli öğrencilere verilecek en güzel hediyenin sevgi olduğunu söyledi.

Bafra Beled

Samsun'un Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, ana sınıfından itibaren engelli öğrencilere verilecek en güzel hediyenin sevgi olduğunu söyledi.

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl 5'ncisi organize edilen 'Engelliler Şöleni', şenlik yürüyüşü ve açılış merasimi ile başladı. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı şenlikte yaptığı konuşmada, "Ülkemizde 8,5 milyon vatandaşın özürlü olduğu tahmin edilmektedir. Aileleri düşünüldüğünde yaklaşık 20 milyon vatandaşımızın, yaşadığı sorunlara çözüm bulabilmek, kendini yetiştirebilen ve üretken bireyler olarak Türk halkına yakışır biçimde hayat sürebilmelerini sağlamak herkesin en önemli görevidir." dedi. Türk toplumunun asırlardır engelli vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Boyacı, bugün de 81 ilde 928 ilçede düzenlenen etkinliklerle devlet-millet kaynaşmasının devam ettiğini kaydetti. Bafra Kaymakamlığı olarak hükümet konağına bir asansör yapılacağının müjdesini veren Boyacı, tüm kamuoyunun da engelli vatandaşları düşünerek hareket etmelerini, onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza atmalarını istedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkan Nesrin Yenen de yaptığı konuşmada engellilerin en çok üzüldüğü şeyin toplumun bakış açısı olduğunu belirtti. Yenen, "Gerek devletin gerekse sivil toplum örgütlerinin, halkın ve medyanın genel anlamda engellileri topluma kazandırma noktasında çalışmaları gerekir." dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise "Belediye olarak engelli vatandaşları önemsiyor ve onları yaşantımızın bir parçası olarak değerlendiriyoruz." sözlerini kaydetti. 'Gerçekleştirdiğimiz her çalışma ve attığımız her adım engellilerin de yararlanabileceği doğrultuda ve anlayışta olacaktır' diyen Şahin, "Mutluluklar paylaşıldıkça artar, sıkıntılar da paylaşıldıkça azalır" düşüncesinden taviz vermeyeceklerini kaydetti. Kapsam ve içerik olarak bölgenin ilk engelliler şöleninin Bafra Belediyesi'nin organizesiyle gerçekleştirildiğini hatırlatan Şahin, "Engellilere yaklaşım ve onların güncel hayatında huzur içinde yaşamalarını sağlama girişimlerinde bulunuyoruz. Onlarla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor ve desteğimizi hiçbir şekilde esirgemiyoiruz." açıklamasında bulundu..

Yürüyüş ve açılış programına Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, Bafra Emniyet Müdürü Mahir Erol, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Jnd. Yzb. Ufuk Aruk, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkan Nesrin Yenen, Samsun Bafra Engelliler Federasyon Başkanı Yıldız Kaya ile sivil toplum örgütü temsilcileri, engelli dernekleri üyeleri, çok sayıda engelli vatandaş ve davetli katıldı.