İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Öztaş: Çöp depoloma alanı üç yere yapılsın

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Harmandalı Çöp Depolama Alanı'nın kademeli olarak kapatılması ve yerine Torbalı ilçesine yeni bir tesis yapılması kara

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Harmandalı Çöp Depolama Alanı'nın kademeli olarak kapatılması ve yerine Torbalı ilçesine yeni bir tesis yapılması kararı, İl Genel Meclisi'nde gündeme geldi. AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Öztaş, 21. oturum 3. bilişim toplantısında gündem dışı söz aldı.

İzmir'in çöpünün mutlaka depolanması ve ayrıştırılması gerektiğini belirten Öztaş, ancak bunun sadece Torbalı'da yapılmasının ekonomik ve çevreci bir yaklaşım olmadığını savundu. Bunun yerine en az üç farklı yere çöp depolama alanı kurulmasının isabet olacağını aktaran Öztaş, "İzmir'in bütün çöpünün Torbalı'ya taşınmasını doğru bulmuyorum. Ekonomik ve çevre duyarlılığı açısından da uygun olmadığını düşünüyorum. Metropol sınırları içinde 100 kilometrelik bir alanda toplanacak çöplerin, şehrin içinden geçirilerek Torbalı'ya taşınması son derece yanlıştır. Yüzlerce TIR Aliağa, Menemen ve Çiğli'den Torbalı'ya sürekli çöp taşıyacak. Bu rantabl bir sistem olmadığı gibi zaman, para ve hava kirliliği açısından da son derece yetersiz ve yanlış bir çalışmadır." dedi. Torbalı Çöp Depolama Alanı'yla ilgili ihalenin önümüzdeki günlerde yapılacağını hatırlatarak bu konuda birlikte hareket edilmesini isteyen Mahmut Öztaş, kesinlikle parti ayrımı yapmadığını söyledi. İzmir'in kazanmasını istediğini aktaran Öztaş, "Şehrin üç dört yerine bu tesis yapılırsa, 200 yerine 50 TIR Torbalı'ya girecek. Bu sayede hem şehir ekonomisi hem de çevre kazanacak." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sürekli cezalandırıldıklarını dile getirdiğini, bu ifadenin ise bu şartlarda Torbalı için de söylenebileceğini aktaran İl Genel Meclisi Üyesi Öztaş, Torbalı'nın Türkiye'nin beşinci büyük vergi dairesine sahip olduğunu ve İzmir'in ödediği 14 milyar liralık verginin 7 milyar lirasını karşıladığını söyledi. Bu durumun Torbalı adına gurur verdiğini ifade eden Mahmut Öztaş, "Başkan Kocaoğlu, devamlı İzmir'ın cezalandırıldığını söylüyor. O zaman Torbalı da cezalandırılıyor. Torbalı'nın tek suçu, şehrin yüzde 50 vergisini vermek midir? Biz çöp depolama alanının kurulmasına karşı değiliyiz ama bir tane olmasına karşıyız. Lütfen bu konuya siyaset karıştırmadan, İzmir yarırına bir çalışma ortaya koyalım." diye konuştu.