Kanuni, doğum yıldönümünde Gümüşhane'de anıldı

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın 515. doğum yıldönümü nedeniyle "Kanuni Günleri Etkinlikleri" düzenlendi.

Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın 515. doğum yıldönümü nedeniyle "Kanuni Günleri Etkinlikleri" düzenlendi.

Gümüşhane'nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikler, Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı'nın marşlar seslendirmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Temsili Kanuni Sultan Süleyman'ın alana gelişi ilgiyle takip edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Baki, günümüzde Kanuni Sultan Süleyman'ın tam anlaşılamadığını vurguladı. Türkiye'de hiçbir hastaneye Kanuni Sultan Süleyman'ın adının konulmadığını belirten Vakıf Başkanı Baki, Kanuni'nin büyük bir şair, gazi ve büyük bir devlet adamı olduğunu belirterek, "Geçmişimizden koptuğumuz zaman büyük kayıpların yaşanacağının unutulmaması gerek. Kanuni'nin bütün dünyada tanıtılması adına vakıf olarak büyük bir uğraş verdik." dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise "Kanuni etkinliklerini 2. kez düzenledik. Bu tür etkinliklerle geçmişi anmak ve gelecek kuşaklara önemli değerleri tanıtarak aktarmak ve Gümüşhane'ye bir canlık kazandırmayı amaçladık." diye konuştu. Konuşmaların ardından etkinlikte davetlilere Kanuni pilavı ikram edildi.