Düzce'de 1 Mayıs Bayram Havasında Kutlandı

Düzce'de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları; sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Uzunmustafa Mahallesi'ndeki Konak Gazinosu önünde başladı.

Düzce'de 1 Mayıs Bayram Havasında Kutlandı
Anıtpark'a kadar geniş güvenlik önemleri altında yürüyen işçiler, "Yaşasın 1 Mayıs İşçi Bayramı" şeklinde slogan attı. Mitinge katılanlar, Anıtpark Meydanı'ndaki polis noktasında tek tek aranarak alana alındı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Türk-İş Düzce İl Temsilcisi Ali Güler, İşçi Bayramı'nı kutlayarak, "Bizler bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, meslek sahipleri, emeklileri, işsizleri, yoksulları olarak tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayıs'tayız, emeğin bayramındayız. 1 Mayıs 2010'u güvencesiz, kuralsız çalışmanın yaygınlaştığı koşullarda karşılıyoruz. Emekçilerin yarısı kayıt dışında çalışıyor. Esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma kural haline geliyor. 4-C
uygulamasına, kölelik düzenine mahkum ediliyor. Sendikasızlaştırma yaygınlaşıyor, sendikal örgütlenmenin önüne engeller çıkarılıyor. Örgütlenen işçiler işten atılıyor. Başta madenler olmak üzere, iş kazası adı verilen cinayetler durmak bilmiyor. Biz sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
Hükümete de seslenen Gürel, "1 Mayıs 1977'de kaybettiklerimizin faillerinin bulunmasını ve adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. İşsizliğin önlenmesini istiyoruz. Kiralık işçilik düzenlemesinden vazgeçilmesini istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımıza dokunulmamasını istiyoruz. 4-C ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesini istiyoruz. İşsizlik Sigortası Fonu'nun işsizler için daha etkin kullanılmasını istiyoruz. Vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Sağlık ve sigorta haklarımızdaki mağduriyetin
giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından işçiler halay çekerek olaysız bir şekilde dağıldı.
Öte yandan Düzce Valiliği de alana gelen işçilere lokma ikramında bulundu. Yaklaşık bin kişilik hazırlanan lokmalardan yiyen işçiler de kendilerini hatırlayan valilik yetkililerine teşekkür etti.