1 Mayıs'ı işçilerden çok öğrenciler kutladı

Sivas'ta yaklaşık 500 kişinin katıldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı halaylarla kutlandı. Birçok parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu üyesinin hazır bulund

Sivas'ta yaklaşık 500 kişinin katıldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı halaylarla kutlandı. Birçok parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu üyesinin hazır bulunduğu kutlamalarda işçilerden daha çok öğrencilerin bulunması dikkat çekti.

Geniş güvenlik önleminin alındığı kutlamalar Ethem Bey Parkı önünde kortej yürüyüşü ile başladı. Sloganlar eşliğinde Mevlana Caddesi boyunca devam eden yürüyüşte öğrenciler ön planda yer aldı. Yürüyüş kutlamaların yapılacağı Mevlana Meydanı'nda son buldu. Meydana kutlamalar için gelen vatandaşlar polis tarafından üst aramasından geçirildi. CHP, KESK, Halkevleri, EMEP ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sol görüşlü gençlik örgütlerinin yer aldığı yaklaşık 500 kişiden oluşan grup, sloganlarla 1 Mayıs'ı kutladı. Bazı anne babalar kutlamalara bebek arabalarındaki çocukları ile katıldı. Bazı çocuklar anne babaları gibi sloganlar atarken bir kısmı ise kalabalığın içinde oyun oynamayı tercih etti. Günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmalar yapıldı. 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan Mustafa Çoban, birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta alanlarda olduklarını belirterek, "2010 yılı 1 Mayısı, diğer 1 Mayıslara oranla biraz daha önemli bir yere sahip bizim açımızdan. 33 yıldır emekçilere kapatılan Taksim, emekçilerin inadı ve kararlı mücadelesi sonucu tekrar açıldı" dedi. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık halaylar çekti. Hep bir ağızdan şarkı söyleyerek 1 Mayıs'ı kutladı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde sloganlar atarak dağıldı. Polisin gösterilerin yapıldığı yerde ve şehir içinde bazı noktalarda sıkı güvenlik tedbirleri aldığı görüldü.