Öğrencilere Alkol Ve Uyuşturucu Madde Konferansı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, ortaöğretim öğrencilerine 'alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı' konulu konferans verildi.

Gediz Ticaret Meslek Lisesi Toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlendiği konferansa Gediz Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile okul yöneticileri katıldı.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Erdem Eylem tarafından verilen konferansta, ilçedeki ortaöğretim öğrencilerine yönelik alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığına karşı alınması gereken tedbirler ve çözüm yolları konusunda bilgiler verildi.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Erdem Eylem, alkol ve uyuşturucu madde kaçakçılarının özellikle Ortaöğretim 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik hedeflerini daha alt ve üst sınıflara yayma çabası içine girdiklerini hatırlattı. Tüm öğrencileri potansiyel pazar olarak gören bu suç şebekelerine karşı emniyet güçlerinin çalışmalarına destek verilmesi gerektiğini söyleyen Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Erdem Eylem, başta aileler olmak üzere okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin emniyet güçlerine yardımcı olması halinde alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığının önüne geçilebileceğini ifade etti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Erdem Eylem, öğrencilere uyuşturucu kullanımının hangi yollarla ve ne şekilde başlatıldığını ayrıntılı olarak anlatırken, slayt gösterileriyle gözler önüne sermesi hayretle izlendi.