Milaslı Şoförlerden Bölge Trafik'e Ziyaret

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Serdar Gökmenoğlu'nu ziyaret etti.

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Milas Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Serdar Gökmenoğlu'nu ziyaret etti.
Geçmiş yıllarda oda olarak, özellikle uygulamaların altyapısını oluşturmada eksikliklerin olduğunu kaydeden Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, yeni dönemde farklı bir yol izleyeceklerini söyledi.
Paskal: "Şoför esnafı olarak birlikte çalıştığımız kurumlarla gereken diyalog ve işbirliğini kuramadık. Dolayısıyla iş, siz kanun uygulayıcılarının önüne geldi. Yasal çerçevede sizler de görevinizi yaptınız. Karşılaşılan sorunlar ise büyüdü ve neredeyse çözümsüz bir hal aldı. Oysa sorunlar, daha başlangıç noktasında çözülebilir, dolayısıyla hem bizler, hem de siz yasa uygulayıcıları uğraşmak zorunda kalmayacaktı.
Bizler uzun yıllar yönetimlerde görev aldık ve bugüne kadar sizden yasal olmayan hiçbir talebimiz olmadı, olamazda. Sözünü ettiğimiz işbirliği, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapılması gereken işbirliğidir. Yeni dönemde benzer sorunlarla karşılaşmamak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Özellikle kendi üyelerimizi daha bilinçli olmaları, yasal mevzuata tam anlamıyla uymaları konusunda uyarıyoruz. Yapacağımız toplantılar ve ikili görüşmelerle bu konuyu işlemeye devam edeceğiz. İyi niyetle atılan bu adım belki tüm sorunları bir anda ortadan kaldıramayabilir ama en azından sorunları azaltacaktır diye düşünüyoruz." diyerek, bugüne kadar şoför esnafına gösterilen anlayış nedeniyle teşekkür etti.
"KANUN NEYİ EMRETMİŞSE ONA BAKIYORUZ"
Bölge Trafik İstasyon Amiri Serdar Gökmenoğlu ise, sorunun kaynağının kendileri olmadığını, yasaların emrettiği şekilde görev yaptıklarına dikkat çekerek: "Ceza yazmak çözüm değil. Önemli olan bütünüyle kurallara uyulmasını sağlamaktır. Sürücülerimizin kurallara uyması halinde oda olarak sizler herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Dolayısıyla bizlere de çok fazla iş düşmez. Kanun uygulayıcıları olarak bizler olaya bir bütünlük içerisinde bakıyoruz. Kişilere veya duruma göre değil, kanun neyi emretmişse ona bakıyoruz. Denetim görevimizi yerine getirirken düşüncemiz ve hareket noktamız budur. Başkan ve yöneticiler olarak sizlere büyük görevler düşüyor. Bu noktada kurum olarak bize düşen bir şey olduğunda, elbette yardıma hazırız." dedi.
TONAJ VE KORSAN TAKSİCİLİK SORUNU
Paskal, vergi mükellefiyeti ve oda kaydı bulunan tüm nakliyecilerin, tonaj uygulaması yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek: "Ancak kayıtdışı çalışan veya taşımacılık işini üstlenen bazı firmaların tonaj uygulamasından rahatsızlık duyuyor. Bizler bu konuda denetimlerin daha da artmasından yanayız. Turizm faaliyetlerinin bölgemizde artmasını istiyoruz ama öte yandan gördüğümüz fotoğraf hiç de iç açıcı değil. Özellikle maden kamyonlarının denetimden kaçmak için kilometrelerce uzunlukta oluşturduğu araç kuyruğu, hepimizi rahatsız eden bir görüntüdür." derken, İstasyon Amiri Gökmenoğlu ise; "Köklü çözüm, belirli noktalara kantar koymaktır. Bunun dışındaki tüm yöntemler, geçici çözümden öteye gitmez." dedi.
Havalimanından yıllardır korsan taksicilik yapıldığını iddia eden Paskal, verilen tüm uğraşın bir sonuca ulaştırmadığını dile getirdi. Gökmenoğlu ise; "Yasal olarak yapılacak tek şey, araç içindeki yolcunun ücret karşılığı yolculuk yaptığını söylemesi ve tutanağa imza atmasıdır. Aksi takdirde bir yaptırım söz konusu değildir." dedi.