Masum Türker: Gündemde iş ve aş yok

Demokratik Sol Parti Lideri Masum Türker partisinin Trabzon İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Trabzon İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı. Ülkenin gündeminin sürekli değiştiğini söyleyen Masum Türker, "Ergenekon'un çıktığı günden beri herkesin sinip ulusalcı kelimesini unutmaya çalıştığı bugün, üzerine basa basa söylüyorum DSP ulusalcıdır. Türkiye'nin birinci sorunu işsizlik. Biz iktidardan ayrılınca doların kurunu düşürdüler ve Türkiye ithalat cennetine dönüştü" dedi. Türker konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gündem ne ekmek ne aş oluyor. Bir gün bakıyoruz Ergenekon oluyor, bir gün Balyoz oluyor. Bu gündemin bazıları doğru bazıları yanlış. Son günlerde tartışma konusu olan Balyoz planının bir bölümü doğrudur. Ama bu bölüm askerler tarafından hazırlanmadı. Balyoz darbesinde şöyle bir şey var. 'Ordu öyle gidecek, takımlar böyle gidecek'. Burada askerliğini asteğmen olarak yapan birçok kimse bu senaryoları bilir. İkinci senaryo da var Balyoz'da. 3 Kasım'a kadar her Cuma günü bir Cuma zinciri vardı namazdan sonra. Başörtüsü ve türban meselesi için kurulurdu. 3 Kasım'dan sonra hiçbir Cuma bir zincir oluşturulmadı. Çünkü o zincirin liderleri parlamentoda AKP'nin milletvekilleri oldu. Onların amacı farklıydı. Ecevit'in liderliğindeki koalisyon Irak savaşına izin vermeyince oluşturulan bir senaryoydu. CIA ile hazırlanmış bir senaryoydu. Cuma günü Cuma zincirini yapanlar halkı galeyana getireceklerdi. Asıl üçüncü senaryo da var. Balyoz'un üçüncü senaryosu da doğrudur. Sadece bir yeri değişik. Başbakan TOBB'un başındaki arkadaş değil başka birisi. Ama TOBB'un başındaki arkadaş da Sanayi ve Ticaret Bakanı o senaryoya göre. O senaryonun amacı Ecevit'siz, MHP'siz bir hükümet oluşturarak Irak'a askeri harekatın Türkiye üzerinden yapılmasını sağlamaktı. Bunun finansörü de Soros'tu."

Elazığ Valisi'nin eski Başbakan Bülent Ecevit'le ilgili sözlerini de eleştiren Türker, "Elazığ Valisi utanmaz adam. Ecevit'i kastederek, 'Biz Ecevit gibi oturan başbakan değil, one minute diyen başbakan istiyoruz' diyor. Aslında one minute başbakanın manası da, 'bir dakikalık başbakan' dır ya. Onu da bilmeden konuşuyor. Hükümetsen hükümetliğini bil. Devlet adamına sahip olmayan kendine de sahip olamaz. O valiyi derhal görevden almalısın. Hangimizin önünde Ecevit bacak bacak üstüne attı. Ayağa kalkıp önünü iliklemedi mi? Ecevit o edeple otururken Bush'a, askerimizin Irak'ta Müslümanları öldürmesine izin vermeyeceğimizi söyledi. Ama bacak üstüne bacak atan Başbakan, 1 milyar dolar hibe, 8.5 milyar dolar IMF kredisi karşılığında izin verdi. 1 milyon Müslüman öldü. Hangimiz Müslüman? Onlar mı biz mi? 1 milyon Müslüman'ın ölümüne seyirci kalıyorlar, sonra bize fetva veriyorlar. Hem Müslümanız hem solcuyuz. Korkmadan söyleyin bunları" dedi. İktidara aday olduklarını da ifade eden Türker sözlerini şöyle tamamladı:

"Aday oldum, 'aday olma yakışıklı değilsin, uzun da değilsin, bacakların kısa' dediler. Bacaklarımın kısa olması iyi, bacak arası gol yeme şansım yok. Ama kilomla, güzelliğimle değil, bu ülkeyi beynimle ve demokratik sol yüreğimle yönetmeye hazırım. Bizde de güzellik olmamış