Gümüşhane'de Basketbol Bölge Birincileri Ödüllendirildi

Gümüşhane Lisesi Basketbol Takımı'nın geçtiğimiz günlerde Erzurum'da yapılan bölge finallerinden Gümüşhane tarihinde ilk defa birinci olarak çıkmasının ardından, sporculara ve antrenörüne ödül verildi

Gümüşhane Lisesi Basketbol Takımı'nın geçtiğimiz günlerde Erzurum'da yapılan bölge finallerinden Gümüşhane tarihinde ilk defa birinci olarak çıkmasının ardından, sporculara ve antrenörüne ödül verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım tarafından, forma ile ödüllendirilen sporcular için Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılan törene Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım'ın yanı sıra, Şube Müdürü Altan Ekmen, Okul Müdürü Erdal Ergün ve antrenör Cengiz Yılmaz katıldı.
Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, sporcuların 26-30 Nisan tarihlerinde Amasya'da yapılacak olan yarı final müsabakalarından da birinci olarak dönmelerini beklediklerini belirterek, sporda sistemli ve prensipli çalışmanın önemine vurgu yaptı.
Başarının ekip işi olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu başarı Gümüşhane'ye örnek olacak. Gümüşhane eğitiminde olduğu gibi sporda da çok başarılı olacaktır. Bu yıl sporda da çok başarılı bir sezon geçirdik. Okullarımız çeşitli branşlarda güzel çalışmalar yaptılar. Atletizmde Türkiye 6.'sı olan sporcumuz oldu, bilek güreşinde Türkiye üçüncümüz var. Diğer spor dallarında da başarılı sonuçlar alındı. Sportif ve akademik alandaki başarılar sizi hayata iyi bir şekilde hazırlayacaktır. Eğer hayatta başarılı olmak istiyorsak, her alanda yeteneklerimizi en üst noktaya çıkarmalıyız. Sporun en önemli işlevlerinden birisi de insanın kendi kişiliğini geliştirmesidir" diye konuştu.
Yıldırım'ın konuşmasının ardından Gümüşhane Lisesi Basketbol takımı için özel olarak hazırlanan formalar sporculara hediye edildi.