İşte 5 günlük hava tahmin raporu

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre; Marmara ile öğle saatlerinden sonra Türkiye'nin batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, İstanbul'un Anadolu Yakası ile Sarıyer, Kumköy, Beşiktaş ve Şişli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Marmara ve Ege'de 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, İstanbul'un Anadolu Yakası ile Sarıyer, Kumköy, Beşiktaş ve Şişli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu. Bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; geceden itibaren Zonguldak, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz parçalı çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, doğusu ve açıklarında doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de; doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra doğusunda 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, açıklarında 1,5 ila 2,5m, Görüş: iyi, yağış anında orta. MARMARA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: iyi, yağış anında orta. EGE Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: iyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de; batı ve güneybatıdan 5 ila 7, akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, açıklarında 5 ila 7, Doğu Akdeniz'de; batı ve güneybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra batısında 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla Batı ve Orta Akdeniz açıklarında 3,0m, Görüş: iyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: iyi.