Gaziantep'te Kültür Ve İnanç Turizmi Gelişiyor

Gaziantep'te "Kültür ve İnanç Turizmi" her geçen gün gelişiyor.

17 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren Turhande Turizm, Suriye, Ürdün ve Lübnan gibi Ortadoğu ülkelerine cazip fiyatlarla turlar düzenliyor. Kültür ve inanç turizminde gözle görülür bir talep artışının yaşandığını belirten Turhande Turizm Genel Müdürü Gökhan Burak Gebel, "İnanç, kültür ve tarih hazinesi ülkeleri gezmek isteyenler Suriye ve Ürdün'ü, Kahire'de piramitleri görüp, Şarm El Şeyh'te Kızıldeniz'in doyumsuz güzelliğini keşfetmek isteyenler Mısır'ı, alışveriş yapmak isteyenler ise Dubai'yi tercih ediyorlar. Kendimize ihtisas sahası olarak seçtiğimiz inanç ve kültür turlarını, Suriye, Ürdün, Lübnan gibi Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Kuzey Afrika ülkeleri Mısır, Cezayir, Tunus, Libya ve Fas'a da çeşitli seçeneklerle gerçekleştiriyoruz" dedi.
Özellikle Ortadoğu turları konusunda iddialı olduklarını ve bu bölge ülkelerini çok iyi tanıdıklarını anlatan Gebel, şunları kaydetti:
"Biz Ortadoğu'yu çok iyi tanıyoruz. Ar-Ge çalışmaları kapsamında Ortadoğu'da birçok kültür ve medeniyetin yaşaması nedeniyle bu medeniyetlerin kullandıkları mekanları ve oluşturdukları kültürleri ortaya çıkarmak için Ortadoğu kütüphanelerinde uzun soluklu araştırmalar gerçekleştirdik. Bölgenin tüm tarihi ve kültürel miraslarını inceleyerek katılımcılarımıza farklı tur programları uyguluyoruz. Tur düzenlediğimiz ülkelerdeki konaklama tesislerinden yemeklere, transfer araçlarına ve rehbere kadar bütün ayrıntılar bizim için çok önemli. Ortadoğu gezileri Turhande' den önce ve Turhande' den sonra diye nitelendiriliyor. Bizden önceki turlar, şehirlerarası taşımacılığın ötesine gitmiyordu. Biz tur mantığı ile ilerledik ve her şey dahil sistemini tüm Ortadoğu'ya aşıladık. Ekstralar yok, insanlar tur satın aldığında ceplerinden artı hiçbir ücret ödemeden evlerine dönebiliyor."
İnanç ve kültür turlarında Türkiye'de marka durumda olduklarını ifade eden Gebel, "Ana müşteri portföyümüzü birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerimiz oluşturuyor. Gerçekleştirdiğimiz tur programlarını, müşteri anketlerine göre hazırlıyoruz. Gerek konaklama, gerek rehberlik hizmetinde müşteri memnuniyeti bizim için en önemli unsurdur" şeklinde konuştu.
Gerçekleştirdiği turlarda yüzde yüze yakın müşteri memnuniyetini yakalayan Turhande Turizm son olarak 15 Mart 2010 Dünya Tüketiciler Günü'nde Tüketici Akademisi tarafından 23. Uluslararası 2010 Tüketici Kalite Ödülüne layık görüldü.