Adıyaman'da Paskalya Bayramı Ayinle Kutlandı

Hıristiyanların kutsal bayramı Paskalya, Adıyaman'da Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı.

Adıyaman merkez ve ilçeleri başta olmak üzere yurdun birçok yerinden kiliseye gelen Süryani cemaati mensupları, Başrahip Gabriel Akkurt tarafından yapılan ayine katıldı. Hz. İsa'nın diriliş günü olarak kabul edilen Paskalya nedeniyle yapılan ayin yaklaşık üç saat sürdü. Cemaat mensuplarının dualar ettiği ayin sonrasında Süryani Kadim cemaatine mensup Hıristiyan vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.
Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı kutlayan Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi Başrahibi Gabriel Akkurt, Paskalya Bayramı'nın diriliş bayramı olduğunu belirterek, "Diriliş, yeni bir hayat Mesih İsa ile başladı. Çünkü artık ölüm bizim için bir mana taşımıyor. Ölüm bir yatma gibi, ölüm bir istirahat gibidir. Ama bugün Mesih İsa'nın dirilmesiyle bütün insanların bir umudu oluyor. Çünkü Mesih İsa ölümü yendi. Zaferle ölümden dirildi ve yeni bir buyruk vererek kendi öğrencilerine dedi ki; 'Benim sizi
sevdiğim gibi sizde birbirinizi öyle sevin. Çünkü benim sizi sevdiğim kadar, kendi canımız için fidye verdim'. Bugün gerçekten o sevgiyi görüyoruz. O sevgi uğruna kendi canından oldu. O sevgi yüzünden bizim için öldü. O nedenle o anlamlı gün için bugünü kutluyoruz. Bütün Hıristiyanlar da aynı şekilde bugünü büyük bir önemle kutlarlar" dedi.
Kardeşlik mesajı veren Akkurt,"Bayram insanları birbirine yaklaştıran bir unsurdur. Bütün insanlar için barış, sevgi ve kardeşlik diyoruz ama bunun dillerde kalmaması lazım. Bunu fiilen de işlemek lazım. Her bayramda bunlar insanlar tarafından söylenmekte, temennilerde bulunulmakta ancak bunu fiilen yerine getirmemiz lazım. Çünkü Mesih İsa insanlar için öldü ve insanlar için dirildi. Çünkü bizler kardeşiz. Hiçbirimizin birbirimizden farkımız yoktur. Renk farkı olsa da hepimiz insanız. Mesih insanlar için
öldü ve insanlar için dirildi" diye konuştu.
Kardeşlik, barış ve huzur içerisinde yaşamak istediklerini söyleyen cemaat mensupları, herkesin özüne dönük yaşaması gerektiğini dile getirdiler.
Bayram kutlamalarına katılanlara renkli yumurta, pasta ve tatlı ikram edilirken, Başrahip Akkurt cemaat mensupları ile tek tek bayramlaştı.