Yurt dışından kaçak getirilen fotokopi makineleri okullara satılmış

Edirne ve İstanbul Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda yurt dışından kaçak getirildiği be

Yurt dışından kaçak getirilen fotokopi makineleri okullara satılmış
Edirne ve İstanbul Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda yurt dışından kaçak getirildiği belirlenen çok sayıda fotokopi makinesi ve yedek parçası ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda O.E.O.S adındaki bir firmanın ahşap stand göstererek yurda ithali yasak olan ikinci el fotokopi makinelerini kaçak olarak getirdiği tespit edildi. Bunun üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen ekipler adı geçen firmanın Edirne şubesinde arama yaptı. Yapılan aramada kaçak olduğu belirlenen 21 adet fotokopi makinesi, 10 adet fotokopi makinesi parçası ve 45 adet fotokopi makinesi sarf malzemesi ele geçirildi.

Uzman Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Memurları tarafından firmanın geçmişe yönelik evrakları üzerinde yapılan incelemede firma tarafından kaçak olarak yurda sokulan fotokopi makinelerinin Edirne ve Kırklareli il merkezleri ile Süloğlu, Havsa, Uzunköprü, Meriç, İpsala, Kofçaz, Babaeski, Pmarhisar ve Vize ilçelerinde başta kamu ve öğretim kurumları olmak üzere toplam 54 farklı alıcıya usulsüz kesilen faturalarla satıldığı belirlendi. Ayrıca kaçakçılığa konu fotokopi makinelerinden bir kısmının bazı kamu kurumlarınca yapılan usulsüz ihalelerle faturasız olarak satın alınıp kamu kurumlarının demirbaş eşya envanterlerine kaydedildiği tespit edildi.

Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından Edirne'de 20, Kırklareli'de 14, Havsa'da 6, Süloğlu'da 3, Babaeski'de 3, Kofçaz'da 2 ve Uzunköprü, Meriç, İpsala, Pınarhisar ile Vize'de birer adreste yapılan aramalarda yurda kaçak yollardan girdiği belirlenen 55 adet fotokopi makinesine el konuldu.

Yürütülen soruşturma sonucunda toplam 76 adet fotokopi makinesi, 10 adet fotokopi makinesi parçası ve 45 adet fotokopi makinesi sarf malzemesine el konulurken, olayla ilgisi olduğu belirlenen 68 adet şahıs Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.