Mısır'da et fiyatları bir ayda yüzde 10 yükseldi

Mısır'da hızla artan et fiyatları halkı endişelendiriyor. Son aylarda tırmanış gösteren ve bir ayda yüzde 10 yükselen et fiyatları restoranların da pr

Mısır'da hızla artan et fiyatları halkı endişelendiriyor. Son aylarda tırmanış gösteren ve bir ayda yüzde 10 yükselen et fiyatları restoranların da protestosuna sebep oldu. Pazartesi günü bir günlük 'menülerine eti almama' protestosu düzenleyen bin 300 restoran sahibi fiyatların düşmemesi durumunda eti menülerinden tamamen çıkarma tehdidinde bulundu.

Mısır, et ihtiyacının yüzde 40'ını başta Brezilya olmak üzere Sudan, Etiyopya ve Hindistan gibi ülkelerden tedarik ediyor. İthalatçılar özellikle Brezilya'dan ithal edilen etin fiyatında hızlı bir yükseliş gözlendiğini belirtirken, yerel üreticiler de fiyat artışında hızla artan besicilik maliyetlerinin de büyük bir rol oynadığının altını çiziyor. Hükümet fiyatları kontrol edebilmek için çeşitli tedbirler alırken, daha önce yaşanan ekmek, tüp gaz ve mazot kıtlığına benzer sıkıntıların yaşanmasından endişe ediyor.

Mısır'da halen yerel etlerin fiyatı 60-70 Pound (16-18 TL) civarında bulunuyor. Son yıllarda Nil Nehri üzerinde yaşanan tartışmalara rağmen suya bağlı tarım ve hayvancılık Mısır halkının en önemli geçim kaynağını teşkil ediyor.