Japonların Davul Gösterisi Büyük İlgi Gördü

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen Diller ve Kültürler Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat'a gelen Ünlü Japon davul grubu Wadaiko'nun gösterisi büyük beğeni topladı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen gösteriye Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Daire Müdürleri, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gösteri öncesi bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Özpozan, bu yıl ilk defa Dil ve Kültürler Haftası düzenlediklerini belirterek, "Haftamız yoğun ve dolu dolu
geçti. Bize destek veren valiliğimize, belediyemize ve rektörlüğümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesi'nin Diller ve Kültürler Haftası etkinliklerini ilk kez düzenlediğini belirterek, "Bozok Üniversitesi olarak kültürler arası diyaloga büyük önem vermekteyiz. Bu amaçla geçtiğimiz yıl Japonya Ankara Büyükelçisini üniversitemizce düzenlenen Japon Kültür Günleri kapsamında misafir etmiştik. Bu etkinlik Osmanlı dönemine kadar uzanan Japon Türk Dostluğu'na ve kültürler arası diyaloga Yozgat ili ve Yozgat Bozok Üniversitesi
olarak o gün bir başlangıç da olmuştur. Bu yıl düzenlediğimiz ve değerli yerel yöneticilerimizin de katkılarını aldığımız Diller ve Kültürler Haftası etkinlikleri ile bu dostluğu ve globalleşen dünyada ülkemizi ve özellikle Yozgat'ı temsil etme niyetimizi perçinliyoruz" dedi.
Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Türkiye'nin 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' düsturu ile hareket ettiğini belirterek, "Bu gün burada Japon dostlarımız bir gösteri sunacak. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Japon Dili Bölümü öğrencileri tarafından kendo gösterileri yapıldı. Japon Davul Grubu Wadaiko'nun davul şovu ise izleyicilerden büyük alkış aldı.