Alt Yapısı Olmayan 249 Yıllık Mahalle Protokolü Şaşırttı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde altyapısı olmayan 249 yıllık geçmişe sahip mahalle, protokol üyelerini şaşırttı.

Sungurlu ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Yenidoğan Mahallesi'nin ne yolu, ne kanalizasyonu, ne de asfaltı bulunuyor. Sungurlu Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün her hafta bir mahallede düzenlediği huzur toplantıları çerçevesinde mahalleye giden protokol üyeleri şaşkınlarını gizleyemedi. Kaymakam Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda şikayetlerini anlatan mahalle sakinleri, hiçbir konuda hizmet alamadıklarını ve sokakların çöpten geçilmediğini dile getirdiler.
Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kaymakam Şahin, "Burası Sungurlu'ya uzak kalmış bir mahalle, nasıl olmuşsa burası mahalle yapılmış anlaşılır gibi değil. Sizlerin bu sorunlarınızı Belediye Başkan Yardımcımız Veysel Dorukoğlu çözüme kavuşturacak" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Dorukoğlu ise, mahallenin sorunlarıyla kendisinin ilgileneceğini ifade ederek, mahalleye 4 adet çöp konteynırı gönderileceğini, her 15 günde bir çöplerin toplanacağını açıkladı. Dorukoğlu, asfalt ve kanalizasyon sorunlarını da kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.
Toplantının ardından Kaymakam Şahin ve protokol üyeleri köyde incelemelerde bulundu.