Afyonkarahasir'da Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından ölen olmadı

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar sınırları içinde bugüne kadar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle tedavi olmuş hast

İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar sınırları içinde bugüne kadar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle tedavi olmuş hastanın bulunmadığını, ölüm vakası ile karşılaşılmadığını söyledi.

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının ölümcül seyredebilen bir hastalık olduğunu belirten Yemenici, Türkiye'de havaların ısınmasına paralel olarak nisan ve eylül ayları arasında görülen önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu bildirdi.

Yemenici, tedavisi için spesifik bir ilacın olmaması ve etkisi kabul görmüş bir aşısının bulunmaması, hastalığı önlemede korunma tedbirlerinin alınmasını ve hastalığın bulaştırıcısı olan kenelerle mücadeleyi ön plana çıkardığını kaydetti.

Yemenici, bu sebeple KKKA hastalığı ile mücadele çalışmalarında sağlık müdürlüklerinin yanında tarım il müdürlükleri, il çevre ve orman müdürlükleri, il milli eğitim müdürlükleri, il müftülükleri ile belediyelerinde yer aldığını söyledi. Yemenici, her müdürlüğün kendi alanında önlemler alarak söz konusu hastalığın ortaya çıkmaması yönünde uğraş verdiğini belirtti.

Yemenici, Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü olarak, hastalıkla ilgili olarak, halkın ve sağlık çalışanlarının bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik eğitim çalışmalarının yanı sıra afiş, broşür ve film gibi eğitim dokümanlarının hazırlanarak dağıtılması ile hastaların teşhis ve tedavilerinin yapılması konusunda çalışmalara devam edildiğini açıkladı.