Sungurlu'da Vatandaş Sorunlarını Anlattı, Protokol Üyeleri Not Aldı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen huzur toplantısında vatandaşlar sorunlarını anlattı, protokol üyeleri tek tek not aldı.

İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Maden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Toplantıda konuşan vatandaşlar içkili mekanlardan duydukları rahatsızlıkları dile getirdiler. Kadınların tek başına dışarı çıkamadığını dile getiren mahalle sakinleri, ayrıca hızlı araç kullanan sürücülerden de şikayetçi oldular.
Vatandaşları dinledikten sonra bir açıklama yapan Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, her şeyin başının huzur olduğunu belirterek, huzurun olmadığı bir yerde hiçbir şeyin öneminin bulunmadığına dikkat çekti.
İlçede enteresan olaylar yaşandığına işaret eden Kaymakam Şahin, "Bizim sizden isteğimiz bu olaylara seyirci kalmayın. Gördüğünüz olayları ücretsiz olarak 155 polis numarasını çevirerek ihbar edin. Sizler bizlere yardımcı olun ki, Emniyet, Jandarma birimlerimiz de sizlere yardımcı olsun" dedi.
Her sokak başına bir güvenlik görevlisi yerleştirme imkanlarının olmadığını dile getiren Şahin, "İlçemizin huzurunu devlet ve vatandaş olarak bizler sağlamalıyız. Komşularımızı kollamalıyız. Herkes kendi komşusunu ne yaptığını, ne durumda olduğunu bilmeli. Geçenlerde yaşlı bir teyzemizin ellerini bağlı bir şekilde evde bulmuştuk. Aynı şeyin tekrarlanmaması için ve bu tür olayların önüne geçe bilmek için mutlaka herkes kendi komşusundan sorumlu olmalıdır" diye konuştu.
Emniyet Müdürü İsmail Maden ise, "Şüpheli bir durumla karşılaştığınız zaman vakit geçirmeden 155'i arayın. Sizlerden isteğimiz bireysel güvenlik önlemlerinizi almanız. Bunun en basit yolu ufak maliyetlerle pencerelerinize demir parmaklık takmanız, kapılarınızı sağlamlaştırmanızdır" şeklinde konuştu.
(SŞ-BÖ-EA-Y)