Malatya'ya Taşkın Koruma Ve Göletler İçin 2,1 Milyon Tl Ödenek Ayrıldı

Malatya il ve ilçelerindeki taşkın koruma, rusubet ve göletlere bu yıl için 2 milyon 103 bin TL ödenek ayrıldığı bildirildi.

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Doğanşehir ilçesindeki Söğüt Göleti'nin 3 yıl önce başlatılan depolama, gövde sıyırma ve dolgu çalışmalarının bu yıl sonunda bitirileceğini ifade ederek, geçen yıl sonuna kadar depolama kısmına 2 milyon 400 bin TL harcama gerçekleştirildiğini ve bu yıl için 709 bin TL ödenek ayrıldığını bildirdi.
Yine Söğüt Göletinin 133 hektarlık alanı kapsayacak şekilde sulama projesinin yapım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Ölmeztoprak, 250 bin TL ödenek ayrıldığını ve toplamda Söğüt göletine bu yıl için 959 bin 806 TL ödenek sağlandığını ayrıca, göletin kamulaştırma ve uygulama projesine 61 bin 500 TL 2010 yılı için ödenek ayrıldığını belirtti.
Malatya il ve ilçelerindeki 7 taşkın korumaya 2010 yılı için 624 bin 892 TL ödenek ayrıldığını belirten Ölmeztoprak şunları kaydetti: "Malatya Merkez Çilesiz Mahallesi Horata çayının taşkın koruması kapsamında bu yıl için 125 bin TL ödenek ayrılmış olup proje tutarı 1 milyon 250 bin TL'dir. Merkez Dilek Kasabası Horata deresinin taşkın koruması 1 mahalleyi içeren kısmın çalışmaları bu yıl tamamlanacak. 70 bin TL ödenek ayrıldı. Darende İlçesi Yenice Kasabası Yenice deresinin taşkın koruma çalışmalarına
35 bin TL ödenek ayrıldı. Hekimhan ilçesi Kocaözü kasabasının Salır ve Kızıl deresi taşkın korumasına 125 bin TL ödenek ayrımı gerçekleştirildi ve önümüzdeki yıl bitirilecek. Kuluncak ilçesi Ilısuluk köyündeki taşkın koruma içinde 119 bin 892 TL ödenek ayrıldı ve bu yıl bitirilecek. Darende ilçesi Gedikağzı köyü Şuul deresinin taşkın korumasının bu yıl tamamlanacak ve 70 bin TL ödenek ayrıldı. Doğanşehir ilçesi Kurucaova Kasabasının Tucak deresinin taşkın koruma çalışmalarına 80 bin TL ödenek ayrıldı."
Ölmeztoprak, Kapıkaya Sulaması uygulama ve kamulaştırma planlarının proje yapımına 247 bin 315 bin TL ödenek ayrıldığını bildirip, Kuruçay Projesi Boztepe Sulaması kamulaştırma çalışmalarına 2010 yılı için 185 bin TL ödenek ayrıldığını ifade etti.
Ölmeztoprak Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker'e Malatya ilindeki taşkın koruma, rusubet ve sulama projeleri için bildirdikleri taleplerin tamamına ödenek çıkarmalarından dolayı Malatyalı hemşehirleri adına teşekkür sunduğunu belirtti.