İkinci kez karaciğer nakli yapılacak Melek, Malatya'ya getirildi

İkinci kez karaciğer nakli yaptıracak olan 12 yaşındaki Melek Çelik ve annesi ambulans uçakla Erzurum'dan Malatya'ya getirildi. Malatya Erhaç Havaalan

İkinci kez karaciğer nakli yaptıracak olan 12 yaşındaki Melek Çelik ve annesi ambulans uçakla Erzurum'dan Malatya'ya getirildi. Malatya Erhaç Havaalanı'nda bekleyen ambulansa nakledilen Melek ve karaciğereni verecek olan annesi 43 yaşındaki Güzel Çelik, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Görevliler tarafından sedyeyle ambulanstan indirilen Melek ile annesi hemen hastahaneye yatırıldı.

Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesinde geçen yıl karaciğer nakli yapılan on iki yaşındaki Melek Çelik'in vücudu karaciğeri reddedip, siroza dönünce acilen karaciğer nakli yapılması yönündeki doktorların kararı üzerine ambulans uçak ile Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İkinci kez karaciğer nakli yapılacak Melek'e 43 yaşındaki annesi Güzel Çelik'in karaciğeri nakledilecek. Iğdır'ın Bulakbaşı köyünde yaşayan Çelik ailesinin 3 çocuğu da Wilson hastalığından dolayı rahatsız.